2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktortól megkérdezték, hány vitéz van a magyar kormányban

Hirdetés

Orbán Viktortól megkérdezték, hány vitéz van a magyar kormányban

Tavaly novemberben derült ki, hogy a Vitézi Rend tagjává avatták Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőt, kultúráért felelős államtitkárt. Az egészet bonyolítja, hogy ma már több szervezet is a Vitézi Rend jogutódjának vallja magát, amelyek kölcsönösen nem ismerik el egymást: e szervezetek egyike avatta vitézzé az államtitkárt, az viszont már egy másik Vitézi Rend volt, amelyik hónapokkal ezelőtt címet adományozott Farkas Bertalannak.

Mi több, a vitézi cím használatát egy mai napig hatályos törvény, az 1947. évi IV. törvény is tiltja. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő tavaly decemberben erre a törvényre is hivatkozva tette fel azt az írásbeli választ igénylő kérdést Orbán Viktornak:

Mennyi »vitéz« van a magyar kormányban és a kormánypártoknál?

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/19/magyar-kormany-vitezi-rend-tagok-orban-viktor-kerdes-orszaggyules-vadai-agnes-demokratikus-koalicio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyarok többsége szerint Brüsszel felelős az inflációért

A magyarok többség a brüsszeli szankciókat okolja a drágulásért – ez derült ki korábban a …