2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor új nemzeti konzultációt jelentett be

Hirdetés

Orbán Viktor új nemzeti konzultációt jelentett be

Cikkünk frissül!

„Késő éjszakáig gyúrtuk egymást” – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök a brüsszeli közmédia központjából jelentkezett be, ahol jelenleg kétnapos EU-csúcs zajlik.

„Megforgattuk a bürokratákat, hogy mondjanak számokat, kiderült, hogy ez nem 60, hanem száz” – fogalmazott, hozzátéve, hogy Brüsszel arra kéri az EU tagállamait, hogy adjanak még 100 milliót. A két kiadási tétel Ukrajna és a migráció. Utóbbiról elmondta, a migránsokkal együtt behoztuk a terrort, a bűnözést, és a több ezer kilométerre lévő konfliktusokat, mint az izraeli.

 A több ezer kilométerre lévő konfliktusok itt vannak az EU nagyvárosainak utcáin

Hirdetés

– fogalmazott Orbán Viktor, ugyanakkor megjegyezte: nálunk ilyen nincs szerencsére, de több nagyváros utcáin ott a baj.

Az ukrajnai háborúval összefüggésben arról beszélt, Magyarország se nem bírja, de nem is akarja bírni, hogy pénz küldjönk Ukrajnának a magyar adófizetők pénzéből. Szerinte azonban a legnagyobb baj az, hogy „az a stratégia, amivel belementek és bennünket is magukkal vittek ebbe a háborúba, az megbukott”.

A miniszterelnök elmondta, a terv az volt, hogy Ukrajna vállaljon egy honvédő háborút, mi pedig adjuk ehhez a pénzt és katonai eszközöket.

Hónapokkal ezelőtt beharangozták, hogy elindul az ukrán ellentámadás, amíg ez a cél reális, hogy a fronton nyernek, akkor erre lehet pénzt kérni, de ez a stratégia megbukott

– tette hozzá, majd elmondta, hogy ezt a katonai szakértők már beismerik, a politikusok még nem merik. „Kínos kimondani, hogy ez nem működik. Ukrajna nem nyer a fronton, az oroszok nem veszítenek” – fogalmazott, leszögezve, hogy kell egy B-terv.

Orbán Viktor szerint ez a probléma vezetői és pénzügyi is egyben. „Ezért kell változás az uniós választásokon, mert olyan vezetők vannak, akik nem tudják megoldani a problémát” – vélekedett. Békeidőben lehet jók, de amikor problémák vannak, akkor nem működik a tervük, meg kell találni azokat a vezetőket, akik össze tudják hangolni az európai országok vezetőit – mondta.

„Brüsszel a gazdaságpolitikában is képtelen javaslatokkal áll elő, rezsicsökkentés és a kamatstop megszüntetése például. Szükség van a magyar kormány megerősítésére, létre kell hozni egy egységet. Legyen egy újabb nemzeti konzultáció, ahol fel kell tenni a komoly kérdéseket, amire az emberek választ adhatnak, milliós nagyságban” – jelentette ki Orbán Viktor.

Ha van nagy támogatás, akkor orkánszerű szélben is be tudom navigálni az ország hajóját a kikötőbe

– fogalmazott. Elmondta, hogy szerinte „előrébb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/27/orban-viktor-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-radiointerju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …