2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Térdeljünk le a focipálya közepén?

Hirdetés

Orbán Viktor: Térdeljünk le a focipálya közepén?

A Himnusz megírásának 200. évfordulója alkalmából Szatmárcsekén tartott beszédet vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök. Ünnepi beszéde elején a kormányfő elmondta, hogy legutóbb öt nappal ezelőtt énekelte a Kölcsey Ferenc által megírt költeményt, amelyet Erkel Ferenc zenésített meg.

„Ha arra a lehetetlen vállalkozásra adnánk a fejünket, hogy egyetlen műbe sűrítsünk mindent, ami magyar, ami a magyart magyarrá teszi, akkor az a Himnusz lenne” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint bár a Himnusz műfajilag imádság, azt sohasem térdepelve énekeljük, hanem ellenkezőleg: mindig rendíthetetlenül, egyenesen állva és mindig felemelt fejjel.

Orbán Viktor úgy látja, a Himnusz arra emlékeztet, hogy nekünk, magyaroknak is – mint minden keresztény népnek – jó okunk van a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/22/orban-viktor-szatmarcseke-beszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áttörést hozhatnak az orvostudományban a Semmelweis Egyetem kutatói

Áttörést hozhatnak az orvostudományban a Semmelweis Egyetem kutatói

A 2017 óta tartó vizsgálatkor, amelynek első eredményeiről a Science Advances című tudományos szaklap is …