2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor támogatni fogja Ukrajna EU-tagjelölti státuszát Brüsszelben

Hirdetés

Orbán Viktor támogatni fogja Ukrajna EU-tagjelölti státuszát Brüsszelben

„Az európai állam-, illetve kormányfők holnap először a nyugat-balkáni vezetőkkel fognak találkozni, ezt követően kerül sor az Európai Tanács ülésére, amelynek középpontjában az áll, hogy az EU bővítésének kérdése újra aktuálissá vált” – közölte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Facebook-oldalán kifejtette: egészen eddig a Nyugat-Balkán államai álltak a legközelebb az Európai Unióhoz való csatlakozáshoz, az Észak-macedón Köztársasággal, Montenegróval és Szerbiával is elkezdődtek már a tárgyalások. Az EU-hoz való tényleges csatlakozásuk továbbra is elhúzódik, az ukrán–orosz háború azonban most új lendületet adhat a Horvátország csatlakozása óta lelassult bővítéspolitikának.

Orbán Balázs emlékeztetett rá, hogy Magyarország már tíz évvel ezelőtt, a magyar uniós elnökség során is támogatta az EU balkáni bővítésének ügyét.

Mindannyiunk érdeke, hogy szomszédaink szuverén, kiegyensúlyozott, demokratikus jogállamok legyenek. Ez a geostratégiai jelentősége mellett nemzetpolitikai érdekünk is, hiszen szeretnénk, hogy a nemzeti kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarság is békében és biztonságban élhessen szülőföldjén

Hirdetés

– fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója. Azt is hozzátette, hogy Magyarország már korábban egyértelművé tette: egyetért azzal az uniós javaslattal, hogy Ukrajnának és Moldovának is adják meg az EU-tagjelölti státuszt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/22/orban-viktor-tamogatni-fogja-ukrajna-eu-tagjelolti-statuszat-brusszelben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Európai Tanács elnöke: Nincs jogom megmondani a magyaroknak, hogy kit küldjenek Brüsszelbe

Az Európai Tanács elnöke: Nincs jogom megmondani a magyaroknak, hogy kit küldjenek Brüsszelbe

Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő az Európai Tanács elnökének válaszát saját Twitter-oldalán tette közzé. Charles Michel …