2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor szövetségesei nyerhetik vasárnap az olasz választást

Hirdetés

Orbán Viktor szövetségesei nyerhetik vasárnap az olasz választást

Az olasz jobboldali pártszövetség sem számít arra, hogy a következő időszak valami mesés kirándulás lesz: a leendő új kormány még nem állt szemben egyszerre ennyi megoldandó válsággal. Az Emg intézet elemzése alapján tíz olaszból hatot az ország gazdaság mellett a pénztárcája foglalkoztatja. A jobboldali pártszövetség keretprogramja az Olaszországért címet kapta, s kimondja, hogy Olaszország teljes jogú tagja az Európai Uniónak, a NATO-nak, valamint a nyugati világnak. Külpolitikai jelszóként a jobbközép a „több Olaszországot Európában, több Európát a világban” mondatot választotta. A gazdaságot érintő tételekből emeltük ki a legfontosabbakat. Nagy a tétje a vasárnapi választások kimenetelének – hangsúlyozta Szomráky Béla Olaszország-szakértő, aki szerint a kétharmados parlamenti győzelem is összejöhet a jobboldalnak szeptember 25-én.

Nem lesz könnyű dolga az új kormánynak, amelynek határozott célja az energetikai önállóság, valamint az adók csökkentése. A pártszövetség elkötelezett az euró, valamint az atlanti orientáció mellett, nem akarják „szétrobbantani” az Európai Uniót, ugyanakkor az európai stabilitási paktum és az unió gazdaságpolitikájának felülvizsgálatát – különösen energiaügyekben – követelni fogják Brüsszelben. A jobbközép a gazdasági programjában a családoknak és a vállalkozásoknak adócsökkentést ígért, bizonyos jövedelem alatt egykulcsos adót vezetnének be. A családi adókedvezményekkel, az ifjú házasok lakástámogatásával szeretnék növelni a születésszámot.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220923-orbanviktor-szovetsegesei-nyerhetik-vasarnap-az-olasz-valasztast.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Nyolcvan oldtimer Ikarus érkezik Ferihegyre

Az Ikarus gyár nyolcvan autóbusza – köztük számos oldtimer jármű és ritkaság – mutatkozik be …