2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: „Olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik”

Orbán Viktor: „Olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik”

Kertész Imre hatalmas intellektusú ember volt, akit nem lehet beskatulyázni, és nem is volt kérdés, hogy a hagyatékát nem Berlinben, hanem Budapesten kell kialakítani, mert ez az ő városa

– mondta a miniszterelnök az intézetnek helyet adó, kétmilliárd forintból felújított, Benczúr utca 46. alatti szecessziós villában.

A kormányfő több gondolatot idézett a 2016-ban elhunyt Nobel-díjas írótól, például hogy ő az antiszemitizmust fertőzésnek, pandémiának, ideológiai járványnak, „szennyes lelkek gyilkossággá fajuló szórakozásának” nevezi, valamint Kertész szerint „olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik”. Orbán Viktor hozzátette:

 Az volt az álláspontja, hogy az európai civilizáció bajaira csak a saját civilizációs keretein belül szabad válaszokat keresni, kívülről importált megoldások nem működnek, akkor sem, ha szellemről, és akkor sem, ha emberekről van szó.

Az író szavai szerint

a liberális szellem, amely eredetileg a legjobbat akarta, a posztmodern elvtelenségével az értelmiséget a nihilizmusba, a tömeget a tanácstalanságba vezette.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/10/orban_viktor_adta_at_a_kertesz_imre_intezetet_budapesten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Holttestet emeltek ki a Dunából, a rendőrség segítséget kér

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen személy rendkívüli halála miatt folytat eljárást – derül ki a …