2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk

Hirdetés

Orbán Viktor: Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk

Nagyon nehéz pillanatban vagyunk: egyszerre oltunk, szabadulnánk, és itt a harmadik hullám – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök közölte: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 110 beteg. Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van. 

Ha húszezer ember szorulna koronavírusos ellátásra, meg tudnánk oldani, tehát megvannak a tartalékaink – hangsúlyozta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a szomszédos országokhoz hasonlóan összeomolhat az egészségügy.

Haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, eszerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétkor azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani

– mondta a miniszterelnök. Hozzátette: mindenki figyeljen rá, hogy felfutó harmadik hullám van, mindenki hozzon felelős döntést, hiszen a döntésen múlhat az élete, tehát mindenki oltakozzon. Európai összevetésben azt mondta, Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina.

Hirdetés

Májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint más európai ország – hangsúlyozta Orbán Viktor. Az oltakozás ütemével kapcsolatban úgy fogalmazott:

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk.

Okos asszony – tette hozzá a kormányfő. Felidézte, hogy az országos tisztifőorvos sejtelmesen azt mondta a kínai vakcinával kapcsolatban: „jól haladok”.

Arra a kérdésre, hogy miért támadja az ellenzék a nemzeti konzultációt, Orbán Viktor úgy értékelt: a baloldal hatalmi iskola, nem szabad ezen meglepődni. Az ellenzék szerinte „a hatalom mesterei”, nem ismernek kíméletet és könyörületet. A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/orban-viktor-kossuth-radio-egeszsegugy-koronavirus-covid-19-oltas-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Lázár János valami egészen új dologba vágta a fejszéjét

Őstermelő lett Lázár János volt kancelláriaminiszter – vette észre a politikus vagyonnyilatkozatát áttekintve a Vásárhely24. A meglepő …