2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor haláláról elmélkedett és a magyar embereket szidta a bukott bankelnök, Simor András egy külföldi lapnak

Hirdetés

Orbán Viktor haláláról elmélkedett és a magyar embereket szidta a bukott bankelnök, Simor András egy külföldi lapnak

Hosszú, visszataszító stílusú interjút adott Simor András baloldali közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank bukott elnöke az izraeli gazdasági újságnak, a héber nyelvű Calcalistnek az „Orbán-rendszerről” – a Mandiner számolt be róla.

A magát „politikailag liberálisnak, gazdasági értelemben konzervatívnak” nevező (a valóságban baloldali és szélsőségesen liberális) közgazdásznak a magyar kormány kevés gazdasági intézkedése tetszik, az embereknek juttatott segítségek különösen zavarják, “kormányzati pénzszórásról” beszélt a lapnak.

A bukott bankelnök szerint a rendszert csak egy „nagy katasztrófa” tudná megingatni, netán Orbán Viktor halála – hasonlóan az évtizedeken át kormányzó spanyolországi Francisco Francóhoz vagy a portugál António de Oliveira Salazarhoz, mondta Simor.

Az újságíró azon (meglepően logikus) felvetésére, hogy mindkét említett vezető diktátor volt (azaz, nem demokratikusan megválasztott politikus), Simor a rendszer nem létező erőszakosságának kérdését mellőzve, kitérő módon válaszolt.

Hirdetés

Mint ismert, Simor Andrást még Gyurcsány Ferenc nevezte ki 2007-ben. A Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány, illetve Simor bankelnöksége első három éve alatt Magyarország a gazdasági összeomláshoz ért el. Később egyébként kiderült, Simor a saját pénzével jobban tud ügyeskedni, mint a nemzeti vagyonnal: valóságos off-shore birodalma lepleződött le.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230204-simor-andras-egy-izraeli-lapnak-orban-halalarol-elmelkedett.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy kislány Budapesten

A gyerek április 1-jén 12 óra körül ment el egy 16. kerületi gyermekotthonból és már …