2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor fogadta Bulgária elnökét a Karmelitában

Hirdetés

Orbán Viktor fogadta Bulgária elnökét a Karmelitában

A tárgyaláson áttekintették a magyar EU-elnökség programját, amelynek kiemelt eleme a Nyugat-Balkán stabilitása. Orbán Viktor és Rumen Radev megállapították: a térség békéjének és fejlődésének előmozdításában kulcsszerepe van Magyarország és Bulgária együttműködésének.

 A kormányfő a Facebookon is posztolt a találkozóról.

Szijjártó Péter: Magyarország és Bulgária között szoros szövetség van az energiaellátás terén

Magyarország és Bulgária között szoros szövetség van a földgázszállítás biztonsága és az atomenergia használata terén is, ami nagyban hozzájárul hazánk hosszú távú energiabiztonságához – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Budapesten az MTI szerint. 

Hirdetés

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy Rumen Radev bolgár államfő látogatása alkalmából megbeszélést folytatott az őt útjára elkísérő Vlagyimir Malinov energiaügyi miniszterrel, mivel Bulgária nagyon fontos partnernek számít Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából.

Kiemelte, hogy Magyarország földgázellátásának nagy része jelenleg Bulgárián keresztül érkezik, azon a Török Áramlat vezetéken, amely Oroszországból Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül vezet ide. Tájékoztatása szerint tavaly 5,6 milliárd köbméternyi földgáz érkezett ezen az útvonalon, ami a magyar felhasználás mintegy 65 százalékát tette ki.

Ezért nyilvánvalóan érdekünk, hogy a Török Áramlat gázvezeték továbbra is biztonságos, kiszámítható szállítási útvonala legyen a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/25/orban-viktor-rumen-radev-bulgaria-elnok-szijjarto-peter-energiabiztonsagi-egyuttmukodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentősökre támadtak a betegek, az OMSZ közleményt adott ki

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebookon számolt be arról hétfőn, hogy az elmúlt két hónapban több …