2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Ez felér Magyarország számára egy atombombával

Hirdetés

Orbán Viktor: Ez felér Magyarország számára egy atombombával

A miniszterelnök legutóbb április 1-jén beszélt a közszolgálati rádiónak, vagyis a választások óta nem adott interjút.

Akkor arról beszélt, hogy megérti Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, mert a hazája bajban van, és érdeke más országokat is bevonni a háborúba. Szerinte komoly gazdasági válság várhat Európára, de ezt Magyarország megszorítások nélkül „ki tudja cselezni”.

Napok óta viszont attól hangos a sajtó, hogy Magyarország továbbra sem hajlandó támogatni az Európai Unió hatodik szankciós csomagját. A magyar kormány hivatalos válaszában kiemelte: a tervezett csomag a legkiszolgáltatottabbak terheinek további növekedését eredményezné anélkül, hogy az Európai Unió érdemi erőfeszítéseket tenne a hatások enyhítésére.

Hirdetés

A nemzetközi helyzet fokozódik

Orbán Viktort elsőként a háborúval kapcsolatban kérdezték péntek reggel, és Virág elvtársat idézte A tanú című filmből, mondván, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

A helyzet súlyos, és a háború egyébként is veszélyezteti a biztonságot, ráadásul most az energiabiztonság is veszélyben van. Az Európai Bizottság felrúgja a versailles-i konszenzust, melynek elnöke megtámadta ezt

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Ursula von der Leyen figyelmen kívül hagyja, hogy az unió államaiban teljesen más viszonyok vannak, és olyan javaslatot tesz, amely az országok egyéni paramétereit figyelmen kívül hagyja.

Ezt nem tudjuk elfogadni, mert az felér Magyarország számára egy atombombával

– tette hozzá Orbán Viktor.

Idő kell az átalakításhoz

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy legalább öt év, valamint pénz is kell ahhoz, hogy Magyarország át tudjon állni másfajta rendszerre, hogy át lehessen alakítani a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/06/orban-viktor-magyarorszag-miniszterelnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, …