2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor európai reneszánszt akar lengyel és olasz szövetségeseivel

Hirdetés

Orbán Viktor európai reneszánszt akar lengyel és olasz szövetségeseivel

Sok millió európai polgár maradt képviselet nélkül. Európai reneszánszt akarunk, azért fogunk dolgozni, hogy a kereszténydemokratáknak legyen képviselete és hangja Európában – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Budapesten a Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel és Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel, a Liga elnökével tartott budapesti tárgyalása után. 

A magyar miniszterelnök szerint az Európai Parlament legnagyobb konzervatív pártcsaládja, az Európai Néppárt elköteleződött a baloldallal folytatott együttműködés mellett, Magyarország, Lengyelország és Olaszország viszont közösen tervezi a jövőt, konkrét programmal készül „a nagy európai vitára”: a világos atlantista elkötelezettségen túl kiállnak a szabadságért, a családért és a kereszténységért, nemet mondanak a cenzúrára, „a brüsszeli birodalomra”, az illegális migrációra és az antiszemitizmusra.

A magyar miniszterelnök szerint a csütörtöki találkozó egy hosszú út kezdete volt, májusban folytatják a most megkezdett munkát, valószínűleg Varsóban, ahova Mateusz Morawiecki már meg is hívta Orbán Viktort, illetve Matteo Salvinit. 

Véget akarunk vetni annak nevetséges politikai gyakorlatnak, hogy a jobboldalnak mindig csak széle van, a baloldalnak pedig mindig csak közepe

Hirdetés

– mondta Orbán Viktor, aki hűséges barátjaként említette a lengyel kormányfőt, és Magyarország hőseként a volt olasz belügyminisztert. Nincs olyan téma, amelyben ne tudnánk egyetértést kialakítani – fűzte hozzá.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/01/orban-salvini-sajtotajekozato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Van az a pénz, amiért Magyarország is jobban odafigyelne a korrupcióellenes harcra – summázta a Népszava …