2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Elment a régi szabadságharcos

Hirdetés

Orbán Viktor: Elment a régi szabadságharcos

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt nekrológjában, vasárnap 74 éves korában meghalt Tamás Gáspár Miklós filozófus, közíró, a rendszerváltozás előtti demokratikus ellenzék meghatározó alakja, későbbi szabaddemokrata országgyűlési képviselő.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán emlékezett meg Tamás Gáspár Miklósról. Szavai szerint a filozófus halálával egy régi szabadságharcos ment el.

Isten veled, TGM!

– fogalmazott bejegyzésében a kormányfő.

Hirdetés

Botka László, Szeged polgármestere azt írta: Tamás Gáspár Miklós nemcsak a rendszerváltásban vállalt fontos szerepet, utána is hű marad a legfontosabb értékeinkhez. „Egy emberségesebb, szolidárisabb, igazságosabb Magyarországért és világért küzdöttél a végsőkig, és ezzel sokaknak, sokunknak mutattál példát.” 

Megmutattad, hogy ebben a végletekig megosztott világban hogyan kell embernek maradni, a másik véleményét a szembenállás ellenére is tiszteletben tartani. Nagyon fogsz hiányozni nekünk, az országnak. Köszönjük, hogy mindig tükröt állítottál, példát és utat mutattál, hogy voltál nekünk!

– zárta sorait Szeged polgármestere.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója megemlékezésében arról írt, hogy „TGM sok szívügye közül egyik a magyar nyelv művelése volt. Ebben a kérdésben nincs vita a jóakaratú emberek között”. A politikus bejegyzéséhez Tamás Gáspár Miklós egyik korábbi cikkét is hozzátette.

Donáth Anna, a Momentum elnöke írásában úgy fogalmazott: „kevés ember iránt érzek olyan meleg tiszteletet, mint iránta. És kevés embertől tanultam annyit, mint tőle – nem azért, mert mindig egyetértettünk, hanem pont azért, mert arra serkentette az embert, hogy ha vitába száll vele, intellektuálisan is kellő mélységben érvelje meg a saját álláspontját”.

Hozzátette: nem tudja, ki fogja betölteni az űrt, mert nem sokan maradtak a rendszerváltás nagy gondolkodói közül.

Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/15/tamas-gaspar-miklos-tgm-meghalt-gyasz-reakciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

A vitaest leírása alapján többek között ezeket a kérdéseket tervezték körbejárni a felek: „Miben látják …