2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Elfogadhatatlan, hogy valaki más döntsön a magyarok véréről

Hirdetés

Orbán Viktor: Elfogadhatatlan, hogy valaki más döntsön a magyarok véréről

Volt egy gondolat 30 évvel ezelőtt, amikor a sorkatonság még általános volt. Ekkor még a NATO-val szemben nem volt rivális katonai erő– mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

A kormányfő a műsor elején az európai politikusok körében többször is emlegetett sorkatonság esetleges visszaállításáról beszélt. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a sorkatonság szerinte többé nem szükséges.

Hivatásos katonák vannak most, akik hajlandóak a haza védelme érekében másképpen élni. Ehhez tartozik egy nagyon erős fizikai megterheléssel járó életmód, alázat, a hazáért való önfálaldozás képessége. Őket elkölönítjük, ők lesznek a hivatásso katonák

Hirdetés

– jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint ezek az értékek ma is meg kell, hogy jelenjenek.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy nem kell visszaállítani a sorkatonságot, és ez Magyarországon sincs napirenden. Orbán Viktor azt is megjegyezte, hogy a hazaszerethez másképp is közelebb lehet vinni az embereket. Nem a sorkatonság az egyetlen mód – tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, hogy Németország és a balti államok már visszahozták a sorkatonságot, ami szerinte minden nemzetnek a saját ügye.

Ezzel nem kell törődnünk, de azzal igen, hogy olyan összefüggésben is beszélnek erről, mintha birodalmmi brüsszel hadsereg kell. De hogy valaki más döntsön a magyarok véréről, ez elfogadhataltan

– fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő elmondása szerint minden alkalalommal összeveti, mi történt a fronton az előző héthez képest, ami szerinte riasztó képet mutat, mivel álláspontja szerint minden héten közelebb vagyunk a háborúhoz.

Orbán Viktor új minőségnek nevezte azt a folyamatot, hogy tárgyalások zajlanak Franciaország és Ukrajna között, amelynek lényege, hogy Párizs kiképzőtiszteket küldjön a háború sújtotta országba. Másik aggasztó tényezőként azt nevezte, hogy a nyugati országok által adott fegyvereket Kijev orosz célpontok ellen vetné be.

Ezt a NATO engedélyezi, amire az oroszok úgy tekintenek, hogy a szervezet keze benne van az ukránok által okozott károkban. A bevonódás újabb lépését tettük meg ezzel

– mondta a miniszterelnök, aki szerint jól kell tudni bemérni a szembenálló felek szándékát.

Hozzátette: az oroszok azt mondják, hogy azért támadták meg Ukrajnát, mert Ukrajna be akart lépni a NATO-ba. Ugyanakkor az,  hogy meddig jönnek előre az oroszok, attól is függ, milyen fegyverekkel lövik Ukrajnát.

Orbán Viktor úgy látja, a háborúba való belesodródás nem azonnal történik, hanem beszédekkel, előkészületekkel, pusztítással. A kormányfő szerint most az előkészületeknél járunk, vagyis centiméterekre a belesodródástól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/31/orban-viktor-kossuth-radio-interju-haboru-valasztas-bekemenet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar lovak szolgálják az angol királyi családot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter magyar tenyésztésű lipicai lovakat adott át a Brit Királyi Hadsereg részére …