2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Bethlen István bízott a magyar nemzet erejében

Hirdetés

Orbán Viktor: Bethlen István bízott a magyar nemzet erejében

Bethlen István országépítő munkáját méltatta Orbán Viktor a Bethlen-kormány megalakításának századik évfordulója alkalmából szervezett konferenciára írt köszöntőjében.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket”.

Orbán Viktor szerint egy kormány és egy miniszterelnök munkájának fokmérője az, hogy honnan hová sikerül eljuttatnia a vezetésére bízott országot: Bethlen István kormányzati munkája hatásában többet jelentett válságkezelésnél, honalapító és -szervező munka volt, amelynek köszönhetően hosszú évszázadok után ismét megszületett a szabad és független Magyarország.

Kapcsolódó

Hirdetés

Kétharmados példakép

A kormány új történelmi hőse Bethlen István, de mit gondolnak róla a történészek?

A konferencián felolvasták Orbán Viktor köszöntőjét, amelyben emlékeztetett arra, hogy Bethlen István 1921 tavaszán egy pénzügyi és gazdasági összeomlás szélén egyensúlyozó, külpolitikailag teljesen elszigetelt, ellenséges államok abroncsába szorított, területének kétharmadától, lakosságának több mint felétől, természeti erőforrásainak döntő többségétől megfosztott ország élére került, amely még csak alig lábalt ki a világháború, a spanyolnáthajárvány és a bolsevik terror okozta vérveszteségből. Egy ilyen méretű problématömeg még feketeöves válságkezelőket is könnyen maga alá […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/28/orban-viktor-bethlen-istvan-orszagepites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból,  barátaival többször megerőszakolta

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból, barátaival többször megerőszakolta

Szexuális erőszak és emberkereskedelem miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészség egy 17 éves fiú …