2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Beoltják a 12–15 év közöttieket és nemzeti konzultáció indul

Hirdetés

Orbán Viktor: Beoltják a 12–15 év közöttieket és nemzeti konzultáció indul

Orbán Viktor váratlanul megjelent a csütörtöki Kormányinfón, ahol az aktuális járványügyi adatok és kormánydöntések ismertetése után válaszolt az újságírók kérdéseire. A kormányfő azzal kezdte, hogy a járvány harmadik hullámát legyűrtük, a tesztek között a pozitívak aránya 1,32 százalék, miközben Magyarország az egyetlen olyan hely az EU-ban, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek, innentől kezdve pedig egyéni felelősség a vakcina felvétele.

A miniszterelnök bejelentette, hogy

  • engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását, a szülőké lesz a döntés ebben az ügyben.
  • 137 ezer olyan személy van, aki az első után nem vette fel a második oltást. Azt a döntést hozták, hogy akinek lejárt a határideje a második vakcinára, annak törlik a védettségi igazolványát a nyilvántartásból.
  • Jövő héttől a tömeges helyett áttérünk a készenléti oltási rendre.
  • Két operatív törzs jön létre a napokban, az egyik a társadalmi élet, a másik a gazdaság újraindításával foglalkozik. A vezetőik Novák Katalin családügyi miniszter és Szijjártó Péter külügyi tárcavezető lesznek.
  • Tíznapos rendkívüli, fizetett szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a védekezésben. Ideértve többek között az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány le akarja vonni a tanulságokat a 2008–2009-es gazdasági, az ezt követő migrációs, valamint a koronavírus-válságból. Nem ugyanolyan gazdaságot képzelnek el, mint amilyen a válság előtt működött, és olyan évtizedre készülnek, ami a járványok és népvándorlások korszaka lesz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/10/orban-viktor-bejelentesei-beoltjak-a-12-16-ev-kozottieket-es-nemzeti-konzultacio-indul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Immár pocsolyameleg a Balaton, majdnem 29 fokos

Immár pocsolyameleg a Balaton, majdnem 29 fokos

Az Afrika felől érkező forró levegő hatására 28,9 Celsius-fokosra melegedett csütörtökre a Balaton vize – tájékoztatta …