2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor béketűrését próbálgatták a parlamentben

Hirdetés

Orbán Viktor béketűrését próbálgatták a parlamentben

Jakab Péter azonnali kérdésében rögtön gyávasággal vádolta Orbán Viktort:

Még egy ilyen gyáva alakot, mint Ön, nem láttam. Férfi maga egyáltalán, vagy egy gyerek, aki, ha rosszat csinál, másra keni az egészet?

A Jobbik elnökétől ezen a ponton pár másodpercre elvették a szót, személyes sértésre hivatkozva.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett a kormány korábbi ígéretére: a védekezés sikerességét emberéletekben mérik, a koronavírus halottjainak száma pedig már 26 ezer felett jár.

Hirdetés

Jakab Péter az Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án.

Jakab Péter az Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Jakab Péter szerint itt lenne az ideje, hogy a kormányfő vállalja a felelősséget és ne másra mutogasson, „Brüsszel a hibás, Soros a hibás, az ellenzék a hibás, én vagyok a hibás, itt mindenki hibás, épp csak Ön nem” – mondta.

Lehet jobban járnánk, ha Ön lenne a szövetségi kapitány, de azzal vert meg minket a Jóisten, hogy kormányfő lett, és amíg az marad, ez az ország mindig veszteni fog.

Orbán Viktor válaszában ismertette a járványügyi adatokat és az oltási program állását, valamint hangsúlyozta, hogy a halál az komoly dolog, ezért kellő komolysággal kell róla beszélni.

A Jobbik frakcióvezetője faragatlan és nyegle módon beszél, ezt a beszédmódot mi visszautasítjuk. A halottjainkat megsiratjuk, a végtisztességet megadjuk, és imádkozunk értük.

„Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?” – kérdezte viszontválaszában Jakab Péter, aki ezután felmutatott egy piros lapot a miniszterelnöknek.

Jövőre mehet vele az öltözőbe, lesz rajta rács is.

Orbán Viktor reakciójában közölte, hogy az ellenzék oltásellenes és igazságtalanul támadja az egészségügyet, ezért pedig felelősség terheli őket.

Önök oltásellenesek, lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és ha azok az emberek esetleg ebbe belehalnak, azoknak az embereknek az életéért Önök viselik a felelősséget. Az oltásellenesek, vagyis az Önök lelkén is emberéletek száradnak.

Ki az egészségügyi miniszter?

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese azt olvasta az azonnali kérdések órájában Orbán Viktor fejére, hogy a Kossuth rádió április 23-i interjújában egy „vidám, kacarászós miniszterelnököt” lehetett hallani, aki „arról értekezett, hogyan fog sört inni egy teraszon”, miközben lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt.

A DK-s politikus szerint még mindig nem lehet tudni, hányan haltak meg, mert nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást, illetve azt sem lehet látni, hogy mi a kormány poszt-covid-stratégiája.

Értem én, hogy Ön jól akarta magát érezni ott a Kossuth rádióban egy közpénzből fizetett mikrofonállvánnyal, de a jó Isten áldja már meg miniszterelnök úr, nincs mit ünnepelni

– jelentette ki Vadai Ágnes. Azt is hozzátette, mindig is Orbán Viktor csinált a halottak számából versenyt, hiszen korábban arról beszélt, hogy a védekezés sikerességét a megmentett életek számában lehet mérni.

Árulja el legyen szíves nekünk, hogy ki az Ön egészségügyi minisztere, akinek most le kell mondania? Ha Ön az, nekünk az is jó

– fogalmazott Vadai Ágnes.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/26/vadai-agnes-orban-viktor-parlament-jakab-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …