2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor az uniós tárgyalásokról: Van tizennyolcadik igény is, de megegyeztünk

Hirdetés

Orbán Viktor az uniós tárgyalásokról: Van tizennyolcadik igény is, de megegyeztünk

Konkrét és nehéz témák kötik össze a visegrádi országokat, és az ezekben a témákban felmerülő kérdésekre együtt könnyebben adnak választ, mint külön, ezért a visegrádi négyeknek továbbra is van jövője – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a szlovákiai Kassán.

Orbán Viktor a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnöki csúcstalálkozóján, a kormányfők közös sajtótájékoztatóján kiemelte: közös kihívások az illegális migráció, az energiaválság, a gazdasági recesszió megakadályozása és a külső schengeni határok védelme.

Kitért arra is, Magyarország támogatja Finnország és Svédország NATO-tagságát, a következő év első ülésén ezt a parlament is napirendre fogja tűzni.

A svédek és a finnek Magyarország miatt egyetlen percet sem vesztettek el eddig, és nem is fognak, Magyarország biztosan meg fogja adni a csatlakozásukhoz szükséges támogatást

Hirdetés

– szögezte le a miniszterelnök az MTI beszámolója szerint. A ratifikációról bővebben itt írtunk.

Megegyeztek az Európai Bizottsággal

Minden akadály elhárult az Európai Bizottság és Magyarország között, amely a megállapodást eddig hátráltatta – jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette: 17 pontból álló csomagról egyeztek meg az Európai Bizottsággal,

ők megmondták, hogy mit akarnak, ezeket konkretizáltuk, és ezeket végrehajtottuk.

Most azt várják, hogy a november 30-án esedékes bizottsági ülésen döntsön a testület. Orbán Viktor hangsúlyozta, „mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk”.

A miniszterelnök elárulta, azóta van tizennyolcadik igény is, de arról is megegyeztek, hogy azt is teljesítik, viszont annak a határideje márciusban lesz. Értesüléseink alapján a márciusi határidőről már reggeli cikkünkben beszámoltunk. A tárgyalások további részleteiről itt írtunk.

Magyarország támogatja Ukrajnát

Magyarország támogatja Ukrajnát pénzügyileg, erre a pénzt már el is különítette, de azt nem támogatja, hogy az Európai Unió eladósítsa magát – húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: az ukránok pénzügyi támogatását illetően Magyarország időben jelezte az álláspontját az Európai Bizottságnak, „előre szóltunk, hogy mi támogatjuk Ukrajna pénzügyi megsegítését, ez helyes és szükséges”. Azt is jelezték, hogy Magyarország az ebből ráeső pénzügyi terhet vállalja.

A miniszterelnök részletezte: 18 milliárd euróról van szó, az ebből Magyarországra eső részt a kormány már elkülönítette a költségvetésben, és ezt a pénzt oda fogják adni az ukránoknak. Az erről szóló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/24/orban-viktor-v4-visegradi-negyek-ukrajna-europai-bizottsag-unios-penzek-europai-unio-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Hétfőn sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az …