2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Az én feladatom, hogy javítsam a Kína és az EU közti kereskedelmi kapcsolatokat

Hirdetés

Orbán Viktor: Az én feladatom, hogy javítsam a Kína és az EU közti kereskedelmi kapcsolatokat

Hszi Csin-ping kínai elnök háromnapos budapesti látogatása alatt Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott a kínai állami médiának. A csaknem félórás beszélgetésen a kormányfő többek között arról is beszélt, hogy a Budapest–Belgrád vasútvonal 2026-ra elkészül. Meg is hívta a kínai riportert, hogy ha elkészült, vonatozzanak egyet közösen – írja a 444.hu.

Kína gazdasági eredményeit és fejlettségét is hosszasan méltatta a miniszterelnök, Magyarországot pedig úgy jellemezte, mint a legkeletibb ország nyugaton, amely ősi nemzet, és nyitott a keleti nyitásra. Arról is szó volt, hogy mindkét ország a béke pártján áll.

Kína és Magyarország soha nem támogatta a háborút. Mert azt gondoljuk, hogy a háború rossz dolgokat hoz az embereknek. Tehát a béke sokkal jobb, a harmónia sokkal jobb, az együttműködés sokkal jobb. Szóval reméljük, hogy Kína fontos béketeremtő pozíciót vagy szerepet fog betölteni a jövőben

Hirdetés

– mondta a riporternek Orbán Viktor.

Változóban a világ erőközpontja

A miniszterelnök azt is közölte, hogy a fejlett kínai technológiák és a kiváló magyar szakképzett munkaerő találkozása kiemelkedő eredményeket hozhat, majd arról beszélt, hogy bár a transzatlanti együttműködés sokáig vitathatatlanul fölényben volt, a világ erőközpontja jelenleg változóban van.

A kérdés szerinte az, hogy tekintünk azokra a szereplőkre, akik ennek a régi erőközpontnak a kihívóivá váltak. Szerinte sokan ezt fenyegetésként élik meg, pedig „Kínát lehetőségnek kellene tekintenünk, nem kockázatnak vagy fenyegetésnek”, mert „az együttműködés és a kapcsolat mindig jobb, mint az elszigeteltség és a széthúzás”.

A kínai cégek, befektetők magyarországi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/11/orban-viktor-hszi-csin-ping-kina-interju-kinai-allami-media/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …