2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Az emberek megkezdték Európa visszavételét

Hirdetés

Orbán Viktor: Az emberek megkezdték Európa visszavételét

„Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is, a kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen csökkent” – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy véli, állandósult a terrorveszély, foszladozik a közbiztonság, és a nemzetközi politikában visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség.

A helyzetet a kormányfő szerint csak súlyosbítja, hogy a brüsszeli bürokrácia az elmúlt években számos hibás politikai döntést hozott. Így Európa egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amelyen a kontinens semmit sem nyerhet, de könnyen mindent elveszíthet.

A miniszterelnök megjegyezte: „a brüsszeli bürokraták az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal lábon lőtték az európai cégeket, felhajtották az inflációt, és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit. Adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, és a zöldátállást félrenavigálták”. Európa ma több kőszenet használ, és magasabbak az energiaárak, mint öt évvel ezelőtt. A kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, és közben „nyakló nélkül tódulnak be” dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek – sorolta.  

Hirdetés

Majd arra is kitért, hogy az EU bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt, csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést. Pedig az uniónak nagyobb szüksége van az új tagállamokra és azok gazdasági lendületére, mint bármikor korábban – tette hozzá Orbán Viktor.

Mint írta, a félrekezelt migrációs politika miatt ma is özönlenek Schengen területére az illegális migránsok; Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát, ezeket büntetik, és a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni.

„Berlinben is rezeg a léc”

Orbán Viktor a Magyar Nemzetben írt véleménycikkében úgy fogalmazott, a brüsszeli bürokraták kétségtelenül sikeresek a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében. Nem az emberek érdekét nézik, hanem a saját eszméiket erőltetik az emberekre. Az éppen aktuális slágerük „a méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye”.

Emlékeztetett, a válság ténye és a háborús helyzet súlyosbodása már jóval az európai parlamenti választások előtt egyértelműen jelezte, hogy változásra van szükség Európában. Orbán Viktor úgy látja, „a baloldali progresszió és háborúpártiság helyett” az emberek elsöprő többséggel a változást ígérő pártokra szavaztak.

Az EU 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt. A választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, és Berlinben is rezeg a léc

– fogalmazott a miniszterelnök. 

Orbán Viktor részt vesz az európai vezetők informális csúcstalálkozóján, a Kerekasztalnál a belgiumi Brüsszelben 2024. június 17-én

Orbán Viktor részt vesz az európai vezetők informális csúcstalálkozóján, a Kerekasztalnál a belgiumi Brüsszelben 2024. június 17-én

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/29/orban-viktor-magyar-nemzet-velemenycikk-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …