2021. január 19., keddMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: annyit oltunk, amennyi vakcinánk van

Hirdetés

Orbán Viktor: annyit oltunk, amennyi vakcinánk van

„Már ötezer egészségügyi dolgozót oltottak be, most nyolcvanezer vakcina áll rendelkezésre. Van egy oltási tervünk, amely arról szó, ha nincs mindenkinek vakcina, akkor ki mikor kapja meg először” – mondta Orbán Viktor az idei első interjújában a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A miniszterelnök közölte: az egészségügyi dolgozók vannak az első helyen. Jelenleg 35 ezer ember beoltására elegendő vakcina áll rendelkezésre. Ha holnap reggel érkezne több millió vakcina, akkor arra is megvannak a kijelölt oltópontok, ahol be lehetne mindenkit oltani – húzta alá a kormányfő.

Ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarországon sok ezer számítógépes végpont van, és ha sokakat kell egyszerre beoltani, akkor ezeken a számítógépes végpontokon ez megtörténhet, ahol máskor szavazni szoktak az emberek. De nem fog sok millió vakcina érkezni egyszerre – tette hozzá.

Hirdetés

Egyben rendelünk oltóanyagot, aztán Brüsszel osztja szét az adagokat a tagállamok között

– ismertette Orbán Viktor, és példának hozta fel Izraelt, ahol hamarabb elérhetővé váltak az oltások. A kormány a nyugati mellett a keleti fejlesztésű vakcinákat is figyelemmel kíséri – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint jó az orosz vakcina, de kevés lesz belőle, a kínai is jó, és abból várhatóan jóval több adag fog érkezni. Úgy látja, a végső döntést majd a magyar szakembereknek kell meghozni, hogy elfogadják-e a kínai oltóanyagot.

A nyugati gyógyszergyártóktól közösen megrendelt mennyiségen és az uniós kvótán felül külön is lehet megállapodásokat kötni, ezt vizsgálják a magyar ügynökök – mutatott rá a kormányfő. Hozzáfűzte, változó információk érkeznek, a gyártók nem tudják megmondani a pontos számokat és a dátumokat az oltás gyártásáról. Így összegzett:

Az a kérdés, van-e vakcina. Ha itt van, oltunk. Ha sok van, sokat oltunk, ha kevés érkezik, keveset oltunk, de féket kell szabjunk a fantáziánknak, hogy mi lenne jó.

Orbán Viktor hozzáfűzte, hogy Magyarországon a kivitelezés oldaláról nincs kapacitáskorlátja a tömeges és gyors oltásnak, csak a vakcinahiány van.

A PFIZER VAKCINÁJA VALÓJÁBAN MAGYAR VAKCInA. AMERIKAI PÉNZ ÉS MAGYAR ÉSZ VAN BENNE

– mondta a miniszterelnök. Leszögezte: a legtöbben magyar szakemberek dolgoztak rajta, büszkék lehetünk Karikó Katalinra, illetve a lányára is, aki amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezésben.

Orbán Viktor kijelentette,

mindent megtettünk, hogy felkészültek legyünk az újabb hullámra. Teljes fegyverzetben vártuk a második hullámot, és már zajlik a munka, hogy akár saját orvosságunk és akár

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/03/orban_viktor_most_80_ezer_vakcina_all_rendelkezesre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dohánycsempészeket ítéltek börtönbüntetésre Budapesten

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen négy férfit bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy …