2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Aki nem oltat, életveszélyben van, őket érinthetik a korlátozások

Hirdetés

Orbán Viktor: Aki nem oltat, életveszélyben van, őket érinthetik a korlátozások

Nagy forgalom van Budapesten, nem csak a közutakon, hanem a politikában is. Eljöttek a barátaink, egymásnak adják a kilincset tudósok és politikusok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában a Budapesten megrendezett demográfiai csúcstalálkozóról.

Emlékeztetett: a francia elnök kezdeményezésére megindult egy vita Európa jövőjéről. Európa jövője azon múlik, hogy lesz-e gyermek – hangsúlyozta. A kormányfő kifejtette:

Ha nincsenek gyerekek, nincsenek családok, nem érdemes beszélni Európáról. Ezért nem szabad elfogadni, hogy saját gyermekek helyett Európa migránsokkal próbálja pótolni a népességet. Mi, magyarok próbálkozunk, Magyarország példátlan dolgot tesz. Azért jönnek hozzánk, mert a magyar családpolitika ortodox, példátlan, különleges Európában. Olyasmivel próbálkozunk, amivel más nem. A családpolitika sikerességéhez kell egy, de inkább két évtized családpolitikai rendszer. Nekünk csak tíz évünk volt eddig, még csak félúton vagyunk, de a jelek biztatók. 

Hirdetés

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy „egy hiányzó gyermek helyett idehozunk valakit Afrika belsejéből”. Az LMBTQ-közösségről a miniszterelnök azt mondta: nem várhatják el, hogy a kivétel legyen az általános.

Azt nem fogadjuk el, hogy mások akarják a gyerekeinket nevelni. Nagyon világossá kell tennünk, hogy a csekély számú kivétel nem lehet általános. Elfogadó, semmilyen hátrányban nem részesítő politikában van részünk Magyarországon

– jelentette ki a miniszterelnök, és hozzátette: kell gazdasági motiváció ahhoz, hogy a fiatalok elkötelezzék magukat a családalapítás mellett. Mindenkit meggyötört a pandémia, de a legnehezebb azoknak volt, akik gyermeket neveltek. A legnagyobb tisztelet azoknak az édesanyáknak jár, akik otthon maradtak a gyerekekkel, fantasztikusan helytálltak, le a kalappal a családok előtt, akik nagyon nagy terheket viseltek – hangsúlyozta a kormányfő.

Most, hogy eljutottunk oda, hogy a gazdaság újraindítása várakozáson felül sikerült, el kell dönteni, hogy hová tegyük a pluszpénzt.

Azt gondoltuk, hogy mivel a családok viselték a legnagyobb terheket, visszaadjuk nekik a befizetett adót. Örülök, hogy a nemzeti konzultáció ezt megtámogatta

– mondta a családi szja-visszatérítéssel kapcsolatban, amit Varga Mihály pénzügyminiszter jelentett be a miniszterelnöki rádióinterjú előtt nem sokkal. 

A kormánynak van két nagy adóssága: 2010-re a Gyurcsány-Bajnai-kormányok csődbe vitték az országot. A mi kormányunk, ami a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata kormány, jóvá fogja tenni.

Vissza kell adni a 13. havi nyugdíjat és emelni kell a minimálbért. Utóbbiról a munkaadók és a munkavállalók egyeznek meg, ha nem sikerül, akkor lép a kormány. Most nagyot akarunk lépni, majdnem 20 százalékos emelésre készülünk, de ez nagy terhet fog jelenteni a kisvállalkozásoknak – ha nem segít a kormány, de segítünk: a minimálbér-emelésért cserébe le fogjuk csökkenteni az adókat. A garantált bérminimumot is meg fogjuk emelni

– jelentette be a kormányfő.

A miniszterelnök a járványügyi helyzetről elmondta: előállhat, lesz is negyedik hullám. A kérdés csak az, hogy mit tehetünk. Mint mondta, a vírus sokáig jobban ismert minket, ezért állt nyerésre, de most már majdnem olyan jól, vagy jobban ismerjük a vírust, mint ő minket.

Az egyetlen megoldás az oltás. A baj azokkal van – ha szabad így fogalmaznom –, akik nem oltatták be magukat, ők életveszélyben vannak. A magyarok bátrak, kockáztatnak, és csak akkor döbbennek rá, hogy baj van, ha a baj kopogtat az ajtón

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: Magyarországon ellenállásba ütközne, hogy kötelezővé tegyék az oltást. Mint mondta, azt már könnyebben elfogadják, hogy az egészségügyi dolgozókat kötelezően oltsák be, és talán az is elfogadott, hogy a munkáltató dönthessen a kötelező oltásról – ebben az ügyben hamarosan döntés születik, tette hozzá Orbán Viktor. Ennél több kötelezettséget nem fogadnak el az emberek.

A magyar nem tűri el, hogy beleavatkozzanak az életébe, és ezt a kormány elfogadja. A raktárakban 17-18 millió oltóanyag van, bárkit beoltanunk elsőre, másodjára, harmadjára. Ha lesz bármilyen korlátozás, a védettségi igazolvány […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/24/orban-viktor-miniszterelnok-radiointerju-demografiai-csucs-koronavirus-csaladalapitas-csaladpolitika-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …