2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor a Magyar Kultúra Napján: Magyarország, ahogy a Himnusz születésének a napján is, most is magyar – videó

Hirdetés

Orbán Viktor a Magyar Kultúra Napján: Magyarország, ahogy a Himnusz születésének a napján is, most is magyar – videó

A Himnuszt legutóbb öt nappal ezelőtt énekeltem. Álltunk Losoncon, Duray Miklós halhatatlan barátunk ravatalánál, magyarok, szerte a Kárpát medencéből. Nem búcsú gyananánt – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, azért énekelték, hogy felemeljék Duray Miklóst a magyarok pantheonjába.

“Ezeréves történelmi távlatban sincs másik darabja a magyar kultrának, ami képes lenne úgy felemelni a szívünket, mint a Himnuszunk” – húzta alá a kormányfő, aki szerint

Mi mondjuk meg, ki jöhet be, ki maradhat itt, ki élhet velünk és ki nem. Mi akarjuk meghatározni azt is, hogyan kapcsolódhat össze az életünk a szomszédainkkal. Nem jobbak vagy rosszabbak vagyunk, hanem mások. Ezt a másságot a magyar kultúra adja, amelynek ma van az ünnepnapja.

– összegzett a kormányfő, kiemelve, hogy mától Veszprém Európa kulturális fővárosa, bizonyítván Antall József régi tételét, miszerint magyarok vagyunk, tehát európaiak.

Hirdetés

“Mi vagyunk a magyarok, akik most sem, és máskor sem lesznek alávalóbbak más népeknél, és a magunk különleges mivoltában is vagyunk, legalább olyan jó, derék és tiszteletre méltó nép, mint bármely másik. A többi minden más a Jóistenre tartozik. Majd meglátjuk, hogy újabb 200 év múlva ki marad állva, és mely népeket rostál ki a történelem ura” – fogalmazott a miniszterelnök. Addig is a Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenekelőtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!– zárta beszédét Orbán Viktor. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230122-orban-viktor-beszed-himnusz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …