2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: A labdarúgó Eb-re lehet menni védettségi igazolással

Hirdetés

Orbán Viktor: A labdarúgó Eb-re lehet menni védettségi igazolással

Egy éve háborús állapotok között élünk, még a rendszerváltás sem produkált ilyen viszonyokat Magyarországon – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott, hagyományos pénteki interjújában. Kijárási tilalom, korlátozások vannak – sorolta, hozzátéve, hogy még csak a jegyrendszer nem jött el. 

A miniszterelnök a beszélgetés elején azt is mondta, hogy a mostani hullámban a brit mutáns pusztít, amely agresszív, és jóval erősebb, mint az első hullám alatt megismert vírus. Az első időszakban a zárás, az elszigetelés önmagában képes volt a járványt eltüntetni, de a brit variáns nem ilyen, „át kell lőni a tüdejét” – fogalmazott a kormányfő, aki kiemelte: csak a vakcinával lehet megsemmisíteni a vírust.

Akkor lesz béke, ha a vírust az oltásokkal sikerül legyőzni

Hirdetés

– jelentette ki. Ehhez, mint mondta, regisztrálni kell. Ismertette, hogy már több mint 4 millióan megtették ezt. Viszont szerinte ez még kevés, ezért kampányt indítanak híres emberek bevonásával, hogy még többen vegyék rá magukat a regisztrálásra. Azt tervezi, hogy május elejére 4 millióan megkapják legalább az első dózist. Júniusra 7 millió embert tudnának beoltani, de tart attól, hogy nem lesz ennyi regisztrált.

A labdarúgó EB-re, úgy tervezi, hogy már mindenkit, aki regisztrált, beoltanak, és a védettségi igazolással be tudnak menni a mérkőzésekre. 

Orbán Viktor bevallotta azt is, nyomasztotta az idősek oltásának logisztikája. Mint mondta, most már megnyugodott, mert a 65 év felettiek 90 százaléka megkapta már a vakcinát. És biztos volt benne, hogy rendben le fog zajlani ennek a korosztálynak a vakcinázása.

Magyarországnak helyén volt a szíve, amikor jöttek a migránsok

– mondta Orbán arról, hogy a migrációs válságban a magyar kormány elsőként épített kerítést, aztán más nemzetek követték a magyar példát. Orbán Viktor szerint ez van most a vakcinabeszerzéssel is. Szerinte jól döntöttek, hogy „keleti” vakcinákat is lekötöttek. 

13 kötelező oltás van Magyarországon, ebben világelsők vagyunk – szögezte le a miniszterelnök. De nem kapott még egyértelmű választ a járványügyi szakértőktől a péntek reggeli operatív törzs ülésén arra a kérdésre, hogy olthatják-e a 16–18 éveseket. 

A kormányfő ugyanakkor bejelentette, hogy a tantermi oktatást nem április 19-én kezdik meg, hanem <a href="//index.hu/belfold/2021/04/09/orban-viktor-koronavirus-jarvany-oktatas/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/09/orban-viktor-kossuth-radio-koronavirus-nyitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől működhet a digitális oktatás

Ettől működhet a digitális oktatás

Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem tanára az Index kérdésére hangsúlyozta, hogy a technológia …