2020. november 25., szerdaMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.25. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: A kötelező maszkhasználatot a közterületeken is elő fogjuk írni

Hirdetés

Orbán Viktor: A kötelező maszkhasználatot a közterületeken is elő fogjuk írni

Magyarország most van ott, ahol Ausztria egy héttel ezelőtt volt. A szakértők szerint ötven százalék az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer kitart, ezért eljött a cselekvés ideje

– jelentette be Orbán Viktor este az M1-nek adott interjújában, néhány órával azután, hogy az Országgyűlés elfogadta a rendkívüli veszélyhelyzetről szóló törvényjavaslatot. 

A miniszterelnök újra elmondta, hogy Magyarország laboratóriuma Ausztria, és itt van a legtöbb kórházi ágy és lélegeztetőgép az Európai Unióban – magyarázta, és kiemelte, hogy a szakértők szerint most 50 százalék az esélye, hogy ha a dolgok így mennek tovább, az egészségügy kitart, mert védekező eszközökből rengeteg van, a szakemberek száma azonban véges.

Ez az 50 százalék nagyon alacsony arány, ezért ezeket a döntéseket most meg kellett hozni

Hirdetés

– szögezte le a miniszterelnök. A maszkviselésről azt mondta, hogy ha az emberek 80 százaléka hordja a maszkot, akkor az elegendő ahhoz, hogy a vírust minimum lelassítsuk, vagy meg is fékezzük, azonban ez lassan kevés lesz Orbán Viktor szerint. 

Jó, hogy hordják az emberek a maszkot, de ez már nem elég

– fogalmazott és kiemelte, hogy a kötelező maszkhasználatot a közterületeken is előírják kedd éjféltől.

Az interjú után az Orbán-kormány Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint a tízezer fősnél nagyobb települések egyes közterületeire vonatkozik a döntés. E közterületek kijelölése a helyi polgármester feladata, Sportoláskor és parkokban nem kötelező maszkot viselni.

Beszélt arról is, hogy a kijárási tilalmat el lehet és el kell rendelni, de a diákokat és a tanárokat nem szabadságra küldték, hanem digitális oktatás lesz, este nyolckor pedig már otthon kell lenni.  

A miniszterelnök a gyorstesztekkel kapcsolatban azt mondta, hogy jobb őszintén beszélni a dolgokról, ezért kijelentette, hogy ha a gyorsteszt szerint valaki fertőzött, akkor 90 százalékos biztonsággal lehet állítani, hogy adott ember valóban elkapta a koronavírus-fertőzést. Ha valaki a gyorsteszt eredménye alapján azonban negatív eredményt kap, az azt jelenti, hogy 60 százalék az esélye annak, hogy nem fertőzött. Hozzátette, egyelőre várja az országos tesztelések eredményeit, és azokhoz mérten hoz majd további döntéseket. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/10/orban_viktor_szigor_maszk_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebben az öt városban emelkedhet a koronavírus-fertőzések száma

Ebben az öt városban emelkedhet a koronavírus-fertőzések száma

A 47. heti adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett a koronavírus szennyvízben …