2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán: Szigorítunk, bezárjuk az éttermeket, stadionokat és középiskolákat

Hirdetés

Orbán: Szigorítunk, bezárjuk az éttermeket, stadionokat és középiskolákat

A járvány továbbra is felszálló ágban van Európában. A kezdete óta Magyarországon 109 ezren betegedtek meg, Európában pedig több mint nyolcmillióan – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban, amellyel kapcsolatban előzetesen az operatív törzs ülése utáni döntéseket ígért. (Afriss hétfő reggeli adat a fertőzöttek számáról: 114 778 fő). Közölte, hogy tapasztalataink szerint Magyarországon egy-két héttel követi az osztrák eseményeket a járvány lefolyása. 

„A kórházakat ugyan felszereltük, minden rendelkezésre áll. A kórházi dolgozók leterheltek, emberfeletti munkát végeznek, és a számuk véges. Ráadásul a vakcina megjelenéséig még több hét van hátra. Ha ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor az orvosaink és ápolóink, kórházaink nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel” – mondta a kormányfő. 

Közölte, hogy a maszkviselés önmagában már nem elég a pandémia megfékezéséhez.

Ezért a járvány terjedését lassító korlátozó intézkedéseket kell bevezetni. 

Hirdetés

„Ha az Országgyűlés holnap megadja 90 napra a felhatalmazást, akkor kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetünk be” – jelentette be a miniszterelnök a Facebookra feltöltött videóban. 

„A korlátozó intézkedéseket most 30 napra vezetjük be, de szükség esetén – adja Isten, hogy ne legyen erre szükség – meghosszabbíthatjuk”

– közölte a miniszterelnök. Az intézkedések szerda nulla órától lépnek hatályba. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/orban_viktor_koronavirus_jarvanyvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orvhalászt fogtak a Balatonon

Orvhalászt fogtak a Balatonon

Egy 53 éves balatonboglári lakos 2020. november 28-án kora reggel tiltott eszközzel, úgynevezett sorhoroggal halászott a város …