2020. szeptember 30., szerdaMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán: Hét törvénye van a nemzeti politikának

Orbán: Hét törvénye van a nemzeti politikának

Csehszlovákia, Jugoszlávia és a Szovjetunió szétesése után a magyar a Kárpát-medence legnépesebb és legnagyobb gazdasággal rendelkező országa, és ebből kötelességek fakadnak, amelyek elől nem bújhatunk el, mondta Orbán Viktor a Kossuth tér mellett felépített Összetartozás emlékhelyének átadásán csütörtök délelőtt Budapesten.

Száz évvel a világháborús vereség és a trianoni diktátum után

a túlélés bajnokaiként állunk az európai történelem színpadán,

nincs a világon egyetlen nemzet sem, amely kibírt volna ilyen száz évet” – fogalmazott Orbán az MTI beszámolója szerint. A miniszterelnök szerint a trianoni diktátum 100. évfordulóján végzett számvetés arra vezetett, hogy

KIHIRDESSÜK “A TRIANONI SZÁZ ÉV MAGYAR MAGÁNY” KORSZAKÁNAK LEZÁRÁSÁT. 

Kihirdették az új korszak nemzeti politikáját

“Nem térhetünk ki a száz év tanulságai elől” – folytatta. Ezért hirdették ki az új korszak nemzeti politikájának törvényeit, bejelentették a szuverenitásra, szabadságra és közös érdekre alapozott közép-európai összeszerveződésben való érdekeltséget és részvételi szándékot.

A kormányfő arról beszélt, hogy augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat, hogy “a saját otthont, földet, hazát nyújtó önálló államiság a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota”. 

EGY NÉPNEK, AMELY SAJÁT HAZÁRA VÁGYIK ÉS SAJÁT TÖRVÉNYEI, SZOKÁSAI SZERINT AKARJA BERENDEZNI ÉLETÉT – ÉS A MAGYAR ILYEN NÉP -, A SZUVERENITÁSÉRT, SZABADSÁGÁÉRT MINDEN PERCBEN MEG KELL KÜZDENIE.

Szerinte a trianoni diktátum századik évfordulója alkalmából vállalt kötelességeiket teljesítették, és a század tanulságaival szembenéztek, számot vetettek. Orbán szerint a száz év elmúltával azt kell szétkürtölni, hogy

Magyarország nemcsak túlélt, nemcsak megmaradt, de zászlóit ismét magasba emelve, önbecsülését visszanyerve, nagy idők kapujában és győzelemre áll.

Áder János, Orbán Viktor, Kövér László és Wachsler Tamás a Kossuth téren az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén 2020. augusztus 20-án.

Áder János, Orbán Viktor, Kövér László és Wachsler Tamás a Kossuth téren az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén 2020. augusztus 20-án.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hét törvénye van a nemzeti politikának

Magyarország biztos otthon, amely visszavár mindenkit, aki része akar lenni az országépítésnek, folytatta Orbán.

Száz év után megértettük: a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyengeség luxusát.

A kormányfő szerint a 21. századi Magyarország nemzeti politikájának hét törvénye, hogy

  1. haza csak addig van, amíg van, aki szeresse,
  2. minden magyar gyermek újabb őrhely,
  3. az igazság erő nélkül keveset ér,
  4. csak az a miénk, amit meg tudunk védeni,
  5. minden mérkőzés addig tart, amíg meg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/08/20/augusztus_20_kossuth_ter_orban_viktor_beszed_zaszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az EU vörös listájára került Magyarország

Koronavírus: az EU vörös listájára került Magyarország

Kedden négy újabb országot jelölt a koronavírus-térképen vörös színnel az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ …