2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán egy hőssel beszélt, újra régi lesz az életünk

Hirdetés

Orbán egy hőssel beszélt, újra régi lesz az életünk

Lényegében az összes oldalról megvilágította már az Index az elmúlt időszakban, hogy mi fog történni akkor, ha elérjük a 3,5 millió oltást. A nyitási láz közepette volt szó már itt a kormány kísérleti rendszeréről, a koránkelőknek azt fejtegettük, hogy vajon igaza lesz-e a miniszterelnöknek a nyitás időpontjáról, sőt, feltettünk egy igazán érdekes kérdést a hazai foci eb-ről, meg úgy a sporteseményekről általában, amit csütörtökön Szentkirályi Alexandra közreműködésével Gulyás Gergely a kormányinfón válaszolt meg. 

Azt tudták egyébként, hogy 35 éve létezik a kormányszóvivői pozíció?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról tájékoztatott, hogy  pénteken elérhetjük a 3,5 millió oltást, ezután pedig szombaton nyithatják meg a vendéglátóhelyek a teraszokat. A kijárási tilalom 23 órakor kezdődik.

A csütörtöki szám:  3 419 450 beoltott

Hirdetés

Mint mondta, jövő héten már elérhető közelségbe érkezik a 4 milliós beoltottság. Eddig 4,4 millió ember regisztrált már, és rajtuk kívül – soron kívül – mintegy 260 ezer egészségügyi dolgozót is beoltottak már. Ugyancsak a jövő héten egymillió kínai vakcina érkezhet Magyarországra, így áprilisban 600 ezerrel többet kapunk, mint azt korábban ígérték. Emellett érkezik 200 ezer darab orosz vakcina és Pfizer is. 

Rámutatott arra is, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítását kérte szeptemberig a kormány. Gulyás Gergely azonban felhívta a figyelmet, hogy a tervezet szerint a rendelet hatálya automatikusan megszűnik a parlament első, őszi ülésnapját követő 15. napon, amennyiben a képviselők azon az ülésen elfogadják a tervezetet. 

Az Index kíváncsi volt arra, hogy változhat-e a kormány álláspontja azzal kapcsolatban, hogy sportrendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni? Elképzelhető, hogy bizonyos életkor alatt mégis beengedik a magyar állampolgárokat hazai sporteseményekre védettségi igazolvány nélkül? – kérdeztük Gulyás Gergelytől. A miniszter válasza szerint a védettség csak azokon kérhető számon, akik megkaphatják a vakcinát. A Pfizer oltóanyagáról van egy olyan álláspont, hogy 16 év felett is használható, de a 12 év felettiek esetében is zajlanak vizsgálatok.

Javuló tendencia

Gulyás Gergely világossá tette az eseményen azt is,, hogy az átoltottságban rosszul állnánk, és többen halnának meg Magyarországon, ha nem használnánk a keleti vakcinákat. Bár lassan, de javulnak a járványadatok, csökkent ugyanis a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma, viszont még így is sokan, 214-en haltak meg egy nap alatt., mint arról beszámoltunk, <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/22/koronavirus-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Még csak tesztüzemben működik a védőoltást igazoló alkalmazás

Mától ingyenesen elérhető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás a szolgáltatóknak és az oltottaknak is − olvasható a koronavírus-járvány …