2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Balázs politikai felső vezető lett

Hirdetés

Orbán Balázs politikai felső vezető lett

Orbán Viktor miniszterelnök a továbbiakban is politikai igazgatóként számít Orbán Balázs, a Miniszterelnökség eddigi miniszterhelyettese munkájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat szerint a miniszterelnök politikai igazgatója általános politikai, külpolitikai és közpolitikai, valamint társadalom-, gazdaság- és egyéb szakpolitikai kérdésekben tanácsával, illetve véleményével segíti a miniszterelnök és a kormány tevékenységét és döntéseinek előkészítését. Havasi Bertalan rámutatott:

a kormányzati igazgatásról szóló törvényt módosító javaslat azt is tartalmazza, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója – a miniszterelnökhöz, a miniszterekhez és az államtitkárokhoz hasonlóan – politikai felső vezető.

Hirdetés

Orbán Balázs korábban az Indexnek adott interjújában beszélt arról, hogy „nincsenek politikai ambíciói, még úgy sem, hogy most a politikában dolgozik”. Kiemelte, hogy tanácsadóként

az a feladatom, hogy a legjobb tudásom szerint minden információt összegyűjtsek és értelmezzek, olvassak és kutassak, értsem, hogy mi miért történik a körülöttünk lévő világban. Gondolom, hogy ez úgy működik, hogy ha ezt a feladatot jól látom el, az bizalmat ér, ha meg nem, akkor más feladat vár rám.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/13/orban-viktor-kormany-kormanyalakitas-valasztas-2022-orban-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

A cég álláspontja szerint a főváros érdekmúlásra hivatkozó elállása jogellenes. A kontraktus szerintük továbbra is …