2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Balázs elárulta, mi a kormány célja az oroszokkal

Hirdetés

Orbán Balázs elárulta, mi a kormány célja az oroszokkal

A beszélgetés kezdetén a nyugati szankciók kerültek terítékre, Gulyás Márton rögtön azt az ellentmondást pedzegette, hogy már a háború előtt is voltak ársapkák az elszálló inflációs környezet miatt, így nem teljesen világos, hogyan lehet a kormányzati retorikában a háborús infláció. Orbán Balázs szerint nem vitatható, hogy a háború teljesen átformálta Európa gazdasági kontextusát. Beszélhetünk háború előtti időszakról is, de a világjárvány utáni időszak összehasíthatatlan a háború következményeivel.

Orbán Balázs egyértelművé tette, jelen pillanatban nincs az orosz gázt érintő szankció, erről csak egyeztetések zajlanak. Ennek pedig az a hatása, hogy a piaci szereplők azt látják, lehetséges, hogy bekövetkezik, ezért folyamatosan szűkül a kínálat. Ezek pedig együttesen viszik fel az árakat. Szerinte a legfontosabb hatás, amely az energiaárakat érte, hogy Brüsszel rálépett az energetikai szankciók útjára.

Senki nem kérdőjelezi meg, hogy az energetikát fegyverként használják egy geopolitikai játszmában az oroszok és a nyugatiak is. Ennek mi, magyarok, akik energiaimportból működtetjük a gazdaságunkat, elszenvedői vagyunk

– fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója, aki kifejtette, mindenki befolyásolja az energetikai árakat. Szerinte önmagában az, hogy vannak szankciók, a teljes energetikai szektorra hatást gyakorol. A hosszú távú szerződéseknek az egyik legnagyobb hatása, hogy az ellátás mindig biztosítva van, ezért nincsenek ellátási problémák. Orbán Balázs kifejtette, hogy mindig van egy árazással összefüggő képlet, ami azért nem nyilvános, mert a világon mindenhol titkos: „az ilyen típusú üzleti információk sehol a világon nem nyilvánosak. Ez nem magyar sajátosság” – fogalmazott Orbán Balázs, aki kiemelte:

Hirdetés

Az egész Európai Unión belül a magyar fővárosban nemcsak az átlagfogyasztásig, hanem afelett 20 százalékkal is a gáz és a villamos energia ára a legolcsóbb.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/10/06/orban-balazs-nemzetstrategia-celok-politikai-igazgato-oroszorszag-haboru-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …