2020. december 4., péntekMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.12.04. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Operatív törzs: minden eddiginél több katonát vonnak be a járványvédelembe

Hirdetés

Operatív törzs: minden eddiginél több katonát vonnak be a járványvédelembe

A Magyar Honvédség a járvány első hulláma óta folyamatosan részt vesz a járványvédelemben, a következő időszakban pedig növeljük a katonák részvételét – közölte Torba Attila honvéd alezredes az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Beszámolt arról, hogy jelenleg 60 katona szolgál kórházparancsnokként, emellett a napokban további 1100 katona kezdi meg szolgálatát az egészségügyi intézményekben. Többek között az érkezők hőmérsékletmérésében, az egészségügyi szakismereteket nem igénylő beléptetésben, betegirányításban, betegkísérésben adminisztratív feladatokban és logisztikai feladatokban működnek majd közre. 

Az alezredes közölte azt is, hogy kedd reggeltől már a katonák is közreműködnek a rendőrökkel vegyes járőrökben a kijárási korlátozásra vonatkozó előírások betartásának ellenőrzésénél is.

A határzárat vigyázó honvédségi kontingens létszámát az eddigi 200 főt meghaladóról további 300 fővel emelik majd.

Hirdetés

Torba Attila beszélt arról is, hogy a humanitárius korridoroknál a katonák is segítik majd a rendőrök munkáját a trazitszabályok betartásának ellenőrzésekor. 

Folytatódik a szociális, egészségügyi és oktatási intézmények fertőtlenítése is: az elmúlt hónapban 70 ilyen kérelem érkezett a honvédelmi tárcához 

– mondta Torba Attila, hozzátéve, hogy ennek háromnegyedével már végeztek a katonák. Beszámolt arról is, hogy a tavaszi járványhullám idején 1300 intézményt fertőtlenítettek a honvédek, az őszi szünetben pedig 59 iskolát. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/17/optorzs_rendor_vazlat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy egy újabb kollégájuk vesztette életét a koronavírus …