2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Operatív törzs: lehet keverni a vakcinákat

Hirdetés

Operatív törzs: lehet keverni a vakcinákat

Müller Cecília azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy közel 5 millió 280 ezer fő megkapta meg eddig az oltás első adagját, 4 millió 26 ezer fő pedig a második oltást is megkapta már.

5 millió 294 ezren regisztráltak eddig a vakcinára – ismertette. „Aki idáig nem oltotta be magát, az is pótolni tudja még ezt” – tette hozzá.

Müller Cecília azt kérte, hogy folytassák a regisztrációt az emberek, hogy ősszel se térhessen vissza a járvány. Málta után az Európai Unión belül a második legjobban átoltott ország vagyunk – mondta. 

Hirdetés

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy ha szükségessé válik majd a harmadik oltás, ahhoz is lesz elég oltóanyag, mivel továbbra is érkeznek a szállítmányok. A héten 370 ezer Pfizer-vakcina jön kedden és szerdán. Csütörtökön 36 ezer Janssen, pénteken pedig 64,8 ezer Moderna vakcina érkezik – közölte. 

Müller Cecília továbbá azt kérte, hogy mindazoknak, akik technikai okokból kifolyólag nem jutottak még el a regisztrációhoz, időpontfoglaláshoz, de szeretnék felvenni az oltást, a hozzátartozóik segítsék őket ebben. 

Engedélyezik a vakcinakeverést 

Az országos tiszti főorvos a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a szakmai kollégiumok javaslatára engedélyezik a vakcinák „keverését”. Vagyis azt, hogy 

AZT A PÁCIENST, AKINÉL AZ ELSŐ OLTÁS UTÁN REAKCIÓ LÉP FEL, A KEZELŐORVOSA JAVASLATÁRA MÁSIK OLTÓANYAGGAL OLTSÁK BE MÁSODIK ALKALOMMAL. 

„Hangsúlyozom, kizárólag orvosi javaslatra történhet, amennyiben a háziorvos, kezelőorvos ezt javasolta” – emelte ki Müller Cecília. 

Elmondta azt is, hogy az oltópontok közül most már mindig annyit fognak csak működtetni,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/08/operativ-torzs-sajtotajekoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Lázár János konzultációt indít a szívügyéről

Internetes konzultáció indul az ősztől közlekedő Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) üzemeltetéséről – tájékoztatta Lázár János, a beruházásért …