2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Önkormányzati lakásbérlés érettségivel; ezen is változtat Józsefváros

Hirdetés

Önkormányzati lakásbérlés érettségivel; ezen is változtat Józsefváros

Zavaros volt és a jogalkotásról szóló törvénynek sem felelt meg Budapest VIII. kerületének korábbi lakásrendelete, ezért a józsefvárosi képviselők újat alkotnak. Pikó András polgármester ennél azonban egy fontosabb okkal is magyarázza a változtatást: 

a kerület előző, fideszes vezetése ugyanis teljesen másfajta társadalompolitikai célok mentén formálta a helyi lakásrendeletet. Igazságtalan volt, mert sok olyan kivételre adott lehetőséget, mely kizárta az alsóbb társadalmi csoportokat a bérlakáshoz jutás lehetőségéből.

Hirdetés

Volt olyan extrém feltétel is például, mely bizonyos esetekben érettségihez kötötte a pályázaton indulást, máshol előnyben részesítette a magasabb összegű kauciót letenni képes családokat.

Az új lakásrendelet Pikó András szerint elősegítheti a VIII. kerület társadalmi sokszínűségének megőrzését, miközben szűkíti a lakosság csoportjai – a Magdolnanegyed, Tisztviselőtelep, illetve a Palotanegyed és az Orczy-negyed lakói – közt meglévő társadalmi szakadékot.

Az önkormányzat 4400 bérlakásából 830 üres, ezek jellemzően felújításra váró lakások, egy részük rossz állapotú, az önkormányzati tulajdonában álló házakban találhatók. Felújításukra van szándék, de az erre szolgáló forrásból a kormányzat 620 millió forintot elvett, ez pedig komolyan akadályozza a rekonstrukciójukat annak ellenére, hogy ez az önkormányzat költségvetésében a legnagyobb kiadási tétel. A rossz állapotú lakások megújításának másik módja az a pályázati konstrukció, melyben a bérlő vállalja a felújítást, ennek költségeit pedig a későbbiekben levonják a bérleti díjból.

A lakhatási problémák enyhítésére a VIII. kerület

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/22/onkormanyzati-lakasberles-csak-erettsegivel-ezen-is-valtoztat-jozsefvaros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta …