2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Önhitt módon nevezik kertvárosnak a budapesti fanyűvő városrészt?

Hirdetés

Önhitt módon nevezik kertvárosnak a budapesti fanyűvő városrészt?

Amikor az Index a közelmúltban beszámolt az egyik napról a másikra kivágott óbudai tiszafáról, amely kiváló genetikai lehetőségeinek köszönhetően akár ezer évig is élhetett volna, de sorsát megpecsételve végül áldozatául esett a Szentlélek téri városrehabilitációnak, több levél is érkezett szerkesztőségünkbe, amelyek hasonló eseteket sorolnak.

Az egyik ilyen levelet a XVI. kerületből kaptuk. Ebben olvasónk komplett gyűjteményt szolgáltatott a zöld Budapest és a fásítási programról szóló kommunikáció és a valóság olykor kiábrándító viszonyának illusztrálására.

Ma, amikor az emberek egy jelentős része felismerte, hogy a zöldfelületek nagy kincset jelentenek, és akár egyetlen ősfa kivágása miatt is (jogosan) felháborodnak, van egy kerület Budapesten, amit rejtélyes okból kertvárosnak hívnak, ám rendkívül nagyvonalúan bánik a saját zöldfelületeivel

– kezdődik az írás, amely úgy folytatódik, hogy olvasónk véleménye szerint a klímaváltozás idején a helyi önkormányzat felelőtlen és káros gyakorlatot követ a kerületi fákkal kapcsolatban, ugyanis folyamatosan kivágja és nem pótolja őket. 

Hirdetés

Pedig elméletben a XVI. kerület precíz szabályozással rendelkezik a közterületi és a magánterületi ingatlanokon lévő fák ültetésére, kivágásra, pótlására, az alapkoncepció szerint a kerületi zöldfelületeket meg kell őrizni. 

Íme egy idézet a helyi szabályozásból:

E rendelet célja a fás szárú növények rongálásának, értéke csökkenésének és pusztításának megakadályozása, a zöldterületi és zöldfelületi területeken a növényállomány indokolatlan megszűnésének, károsodásának megelőzése, elhárítása és a bekövetkezett károsodás csökkentése, valamint az indokoltan megszűnő zöldterület, zöldfelület növényállományának pótlásáról való gondoskodás.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/20/fakivagas-fasitas-16-kerulet-kertvaros-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor szerint Brüsszel nem védi meg a gyermekeket és a családokat

Orbán Viktor péntek este a Varsóból jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol kifejtette a véleményét Brüsszelről, …