A felcsúti gasztronómiai versenyről szombat délután már írtunk. Az eseményen részt vett Németh Szilárd és a magyar kormány számos másik tisztviselője is.
Az MTI szombat este számolt be arról, hogy a Székekpuszta Ifjai csapatának kiskunsági préselt malacarc étele nyerte a versenyt, ez lett Magyarország étele. A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry által nevezett Vincent csapat lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.
Arról, hogy Magyarország étele pontosan miből is áll, a verseny Facebook-oldalán adtak tájékoztatást.
Malac pofa-nyelve-orra konfitálva, mangalicasonka-köntösben prés alatt készítve, füstölt kalocsai pirospaprikás krémmártással. Pirított kukoricapuliszka, kapros juhtúróval bélelve, házi tejföllel. Savanyított malacfüles, nemzeti langyos vitaminsaláta, zöldfűszeres-velős roppanccsal
– <a […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!