2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Olyan tereket nyitnak meg a veszprémi várnegyedben, amelyeket eddig még soha

Hirdetés

Olyan tereket nyitnak meg a veszprémi várnegyedben, amelyeket eddig még soha

Pém Attila, a Castellum Vagyonkezelő Igazgatóság igazgatóhelyettese jelentette be a 39 milliárd forint értékű állami beruházást, amelyet a veszprémi várnegyed megújítására szánnak 18 épület tatarozásával. A munkálatok két ütemben valósulnak meg.

Kutatók és régészek feltérképezték a vár történeti, védendő értékeit, megtörténtek a szükséges szakmai kutatások, majd ezek eredményeit figyelembe véve tíz építész generáltervező és két tájépítész csapat dolgozta ki a Vár Projekt terveit.

A felújítási munkákra öt céggel kötöttek szerződést: a Laterex Építő Zrt.-vel, a Fejér BÁL Zrt.-vel, a Vemévszer Kft.-vel, a Swietelsky Magyarország Kft.-vel és a B&G Generál Kft.-vel.

El kell készülni az Európa Kulturális Fővárosa évadig

A beruházás első üteme már elindult, és 2023 elejéig tart. Ekkor kezdődik el az Európa Kulturális Fővárosa évad, és azt szeretnék, hogy erre az időszakra bizonyos funkciók elkészüljenek, liturgikus és egyéb rendezvények a várban megtarthatók legyenek. A fejlesztésben érintett 18 épület tető- és homlokzati felújítási munkái addigra elkészülnek, majd a kivitelezők levonulnak. A továbbiakban csak olyan munkákat végezhetnek, amelyek zajjal, porral, negatív hatásokkal nem járnak. A második ütem ezután kezdődik. A projekt 2025-ben ér véget.

Hirdetés

Udvardy György veszprémi érsek arra hívta fel a figyelmet, hogy egységes szellemi koncepció mentén indultak el, és e hatalmas beruházás reális és konkrét igényeket elégít ki.

AZ ELŐDÖK KULTÚRÁJÁT VISZIK TOVÁBB SZAKMAISÁGGAL, A HAGYOMÁNYOK, A KULTÚRA TISZTELETE MELLETT.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/23/veszprem-varnegyed-beruhazas-epuletfelujitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Azt írták, hogy Szilágyi Judit ismeretlen helyre távozott egy XV. kerületi gyermekotthonból. A fiatal lány körülbelül …