2023. március 31., péntekMa Zalán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.03.31. Zalán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Olvasóink sorra küldik a képeket: brutális pusztítást végez a szélvihar

Hirdetés

Olvasóink sorra küldik a képeket: brutális pusztítást végez a szélvihar

Ön is látta? Van fotója vagy videója?

Küldje el nekünk!

A zord időjárás, az erős széllökések miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki, szombaton eső, havas eső és havazás is előfordulhat, napközben mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Hirdetés

Olvasóink arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy Pápán és környékén is rendkívül erős szél tombol, és képekkel is szemléltették, mekkora károkat okozott. A Göncöl utcában egy óriási fát csavart ki tövestül a szél, szerencsére az útra borult, nem a közvetlen közelben lévő lakóházra.

Szintén Pápán, a Vajda Péter lakótelepen ugyancsak kidőlt egy fa tövestől. A város másik felében, a Szondy utcában egy trambulin akadt fenn a fán, míg a Pápa környéki Mezőlakon a vasúti sorompó szakadt le.

Életveszélyesek a kidőlő fák

Az Index is megírta, hogy a szélviharban kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez riasztják a legtöbbször a tűzoltókat. Mosonmagyaróváron egy házra dőlt fa miatt kértek segítséget a Gyári úton, míg a Rákóczi Ferenc utcában elektromos kábelre, a Gulyás Lajos utcában az úttestre dőlt egy-egy nagyobb méretű fa.

A viharos időjárás miatt a Normafapark igazgatósága szombat délelőtt lezárta a Normafát. A XII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke, Arató Zsolt arról számolt be, hogy a Normafa területén viharos erejű szél tombol, ágak, gallyak szakadnak le a fákról, fák dőlhetnek ki. Az erdei utak jegesek, csúszósak, ezért a Normafa jelenleg nem látogatható.

A Dunántúlon nagyon komoly, viharos, óránként 100 kilométeres szélrohamok csaptak le. Az erős széllökések veszélye miatt több Balaton környéki járásban a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Továbbra is várjuk olvasóink beszámolóit, a vihar okozta károkról készült képeket az indexugyelet@mail.index.hu e-mail-címen.

Egész nap munkában a tűzoltók

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a tűzoltók szombat reggel óta folyamatosan dolgoznak a szél okozta károk felszámolásán. 

Kora délutánig több mint 2300 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, elsősorban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/04/eros-szel-vihar-idojaras-kidolt-fak-riasztas-figyelmeztetes-leszakadt-vezetekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tízmillió forintnyi cigaretta lapult a csomagtartóban

A 27 éves férfi által vezetett német rendszámú személyautó csomagterében 5116 doboz magyar adó- és …