2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Oltásellenes testépítők miatt szenvednek az edzőtermeknek

Hirdetés

Oltásellenes testépítők miatt szenvednek az edzőtermeknek

Az edzőtermek május elején, azt követően nyithattak ki, hogy meglett hazánkban a négymillió beoltott. Korábban kizárólag azok vehették igénybe az ilyen létesítményeket, akiknek volt érvényes sportolói igazolása, ma pedig már csak a védettek járhatnak edzeni, és ez alól az élsportolók sem jelentenek kivételt.

Bár a nyitást nagyon sokan várták, a nagy roham elmaradt – erről Dechert Áron, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének (MEDZOSZ) elnöke beszélt az Indexnek.

Két hónap alatt a rendszeresen járók 50-60 százaléka tért vissza, így a termek kihasználtsága is ekörül mozog. A háttérben főként az áll, hogy a testépítők egy jelentős része nem támogatja az oltást, nem is vette fel azt, ebből kifolyólag védettségi igazolvánnyal sem rendelkezik. Ha ez a réteg is beoltatná magát, körülbelül 20 százalékkal megugrana a konditermek forgalma

– mondta a szövetség elnöke.

Hirdetés

A fent említett jelenség miatt az edzőtermek szerelmesei számtalan kritikát kaptak a különböző közösségi oldalakon. 

Mindent magukba szúrnak, kivéve a vakcinát, attól nagyon félnek

– írta egy nő Facebookon.

A MEDZOSZ álláspontja szerint a különböző teljesítményfokozó szerek valóban nem veszélytelenek, arra viszont egyelőre nincs bizonyíték, hogy a vakcina növelné a doppingolással járó, egyébként is meglévő kockázatokat. Mindezek ellenére úgy vélik, hogy mivel hazánkban nem kötelező a koronavírus elleni védőoltás, minden edzőterembe járó állampolgárnak szíve joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát. Sokan épp a kiváló állóképességükre és egészséges életmódjukra hivatkozva nem tartanak a fertőzéstől, noha az elmúlt másfél évben többször is bebizonyosodott, hogy a koronavírus nem válogat.

Több mint száz komplexum most is zárva van

A fitnesztermek helyzetén az sem segített, hogy az enyhítés pont akkor érkezett, amikor a szezon véget ért. A legtöbb bevételük ugyanis szeptembertől áprilisig van, abban az időszakban, amikor a szabadtéri sportolásra kevésbé van lehetőség.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/30/edzoterem-oltasellenesseg-testepitok-koronavirus-jarvany-fitnesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta …