2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nyugodtabban karácsonyozhatunk, mint tavaly

Hirdetés

Nyugodtabban karácsonyozhatunk, mint tavaly

Az idei lesz a második karácsony a koronavírus-járvány árnyékában, de ezúttal már nyugodtabban ünnepelhetünk, mint tavaly. 

A legfontosabb különbséget természetesen az oltások jelentik.

Hirdetés

Míg 2020 karácsonyán mindenki attól tartott, hogy megfertőzheti rokonait, idén – noha a negyedik hullámban már a korábbinál fertőzőképesebb delta és omikron-variáns is terjed – már nem kell annyira tartanunk attól, hogy idős hozzátartozóinkat is meglátogassuk, feltéve, hogy ők is beoltatták magukat.

Idén úgy kezdjük az ünnepeket, hogy 6 millió 240 ezren be vannak oltva Magyarországon, és több, mint 3 millió 100 ezer honfitársunk már a harmadik dózist is megkapta. 

Mindez pedig a járványügyi adatokon is meglátszik, amelyek jóval kedvezőbbek, mint a harmadik hullám idején az eddigi legrosszabb időszakban, vagy tavaly karácsonykor voltak.

Az Oxfordi Egyetem társadalomtudományi kutatóintézete által működtetett ourworldindata.org oldalon közzétett számok szerint idén december 11-én egymillió főre vetítve 720 Covid-beteg volt kórházban Magyarországon, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 813 volt. A legrosszabb időszakban, a harmadik hullám csúcsán 1302 volt ez az adat, és emlékezhetünk, hogy az egészségügyi rendszer – igaz hatalmas erőfeszítések árán – de azt a terhelést is átvészelte.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/24/nyugodtabban-karacsonyozhatunk-mint-tavaly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …