2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nyolcezernél is többen szereztek már online nyelvvizsgát

Hirdetés

Nyolcezernél is többen szereztek már online nyelvvizsgát

Tavaly összesen mintegy 8200 alkalommal szerveztek online nyelvvizsgákat – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. Időközben már a hatodik vizsgaközpont adta be akkreditációs kérelmét a személyes érintkezés nélküli nyelvvizsgáztatáshoz.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai minisztérium miniszterhelyettese a vizsgákkal összefüggésben elmondta, hogy az idegennyelv-tudás fejlesztése a diákok és a már dolgozók számára egyaránt fontos, hiszen ezáltal eredményesebbek lehetnek az oktatásban és a munkájukban is.

A koronavírus-járvány is rámutatott arra, hogy ha erős a gazdaságunk, akkor a nehéz helyzetek is kevesebb kárt okoznak. Éppen ezért támogatunk minden olyan eszközt és lehetőséget, amely abban segíti a magyar embereket, hogy versenyképes tudásra tegyenek szert. Az egyéni eredmények ugyanis az egész ország sikeréhez hozzájárulnak

– fogalmazott a miniszterhelyettes.

Hirdetés

A kormány a koronavírus-járvány első hulláma idején átmeneti veszélyhelyzeti intézkedésként biztosította a lehetőséget az online nyelvvizsgáztatáshoz, ami gyorsan népszerűvé vált, ezért beépülhetett a feltételeknek megfelelő vizsgaközpontok általános gyakorlatába. 

November közepéig öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt, decemberben pedig egy újabb jelentkezett az Oktatási Hivatalnál. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/01/07/nyelvizsga_nyelviskola_online_oktatasi_hivatal_nyelvtanulas_innovacios_es_technologiai_miniszterium_schanda_tamas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újra zavartalan a forgalom az M3-as autópályán Igricinél

Újra járható az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldala Igrici térségében, ahol korábban két tehergépkocsi …