2020. október 26., hétfőMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / November 1-jétől 20 százalékos béremelést kapnak az ápolók

November 1-jétől 20 százalékos béremelést kapnak az ápolók

Már 2021. január 1-jétől jelentős béremelés lesz az orvosoknál, a bértábla alapján 125 százalékos növekedés jön – mondta Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányülés legfontosabb döntéseit ismertetve a délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón. 

Egy három éve dolgozó rezidensnek is 613 ezer forint bruttó jövedelme lesz, egy 40 éve dolgozó orvosnak 1,7 millió forintos bére lesz. Ez 2022-ben 788 ezer, illetve 2,1 millió forintra emelkedik, míg az emelés végén 875 ezer, illetve 2,4 millió forint lesz a kereset – erősítette meg a miniszter. 

A kormány az ápolói béremelést is kiemelten kezeli, ezért az ápolók bére

20 SZÁZALÉKKAL NŐ NOVEMBERTŐL, ÉS 2022-TŐL PEDIG TOVÁBBI 30 SZÁZALÉKKAL.

A miniszter szerint a rendszerváltozás óta nem volt ilyen növekedés. A kormány örül, hogy az orvosi kamarával sikerült megegyezni, és az Országgyűlés is egyetértésre jutott, konszenzussal fogadta el a javaslatot. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány nagyon fontosnak tartja a hálapénz kivezetését és az orvoselvándorlást megállító bértáblát is. 

A orvosok összeférhetetlenségéről azt mondta, hogy a törvény valóban korlátozza a magánpraxis lehetőségét, de nem szeretnék mindenáron tiltani.

Az nem lehet, hogy valaki a rendes munkája mellett még három másik magánrendelésen is dolgozik.

A kormány célja egy olyan rendeleti szabályozás kialakítása, amely ami erre az ésszerűség keretein belül lehetőséget ad.  A javaslatot érő vitás kérdésekről azt mondta, hogy ezek normális esetben lényegtelen kérdések, de a járvány miatt most nagyon fontos a kirendelés és az átvezénylés kérdése.  A részletszabályokat is egyeztetik az orvosi kamarával. A kormány álláspontja az, hogy egészségügyi veszélyhelyzetben a vezénylés indokolt, de békeidőben, normális helyzetben ez csak kivételes lehet. Példaként tömegszerencsétlenség esetét említette a miniszter.

Mint mondta: 

A háziorvosoknál is új szabályok jönnek januártól, a bértáblánál rosszabbul ők sem kereshetnek majd.

Gulyás Gergely a koronavírus-járványról szólva azt mondta, hogy a második hullám mindenhol felfutó ágban van, Magyarország is a jobban védekezők közé tartozik. A kormány szerint a legfontosabb az életek védelme, ezért örömteli, hogy az elhunytak számában kedvező a helyzet: az egymillió főre eső halálos áldozatok száma van, ahol meghaladja a 700-at, nálunk ez a szám 90. A régióban ez az átlagos, hasonlóan állnak a csehek és az osztrákok is. 

A kormány azt  kéri, hogy a szabályokat továbbra is mindenki tartsa be. Gulyás Gergely ismertette a járványügyi nemzeti konzultáció eredményeit is.

Nyitott kérdés volt, hogy a magyarok a védekezés mely eszközeit támogatják a leginkább. A válaszok szerint

  • 83 százalék a maszkviselés létező szabályait ítélte a legfontosabbnak;
  • 79 százalék támogatta a rendezvények korlátozását;
  • ugyanennyien az országhatárok lezárását;
  • 78 százalék támogatta a távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket;
  • 64 százalék szerint helyes a védekezéshez szükséges eszközök kivitelének korlátozása;
  • az időseknek fenntartott vásárlási idősávot 62 százalék támogatta;
  • a kijárási korlátozás pedig a válaszadók 59 százaléka szerint helyes.

Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely közölte: a kormány döntése alapján  a kaszinóknak is be kell zárniuk 23 órakor.

Családvédelem

Első olvasatban tárgyalta a kormány Novák Katalin családvédelmi csomagját, ebből az 5 százalékos kedvezményes áfát az új lakások esetében már el is fogadta – ezt tegnap a Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be. Egyszerűsítik az építési eljárást, ami azt jelenti, hogy az engedélyezési eljárás egyszerűsödik. A kormány benyújtja a […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/08/bemutatta_a_kormany_az_uj_orvosi_fizeteseket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az „oszlopalkat” nem bodyshaming – Lakatos kontra Dúró, harmadik menet

Az „oszlopalkat” nem bodyshaming – Lakatos kontra Dúró, harmadik menet

Szombaton Lakatos Márk Müller Cecília után Dúró Dóra öltözködését vette elő a közéleti szereplők ruházkodásával foglalkozó divatsorozatunkban, szigorúan szakmai …