2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: Ügyelni kell arra, mi teszünk, vagy mit nem

Hirdetés

Novák Katalin: Ügyelni kell arra, mi teszünk, vagy mit nem

Novák Katalin A Köztársasági Elnök szerepe a magyar diplomáciában című egyetemi rendezvényen elmondta: első útja köztársasági elnökként Varsóba vezetett, amely nem hivatalos út volt, de a most érzékeny magyarlengyel kapcsolatok javítása érdekében ide szeretett volna elsőként ellátogatni.

Mint mondta, az orosz–ukrán háború Lengyelországot és Magyarországot is közvetlenül érinti a közelsége miatt, és részben azonosak a két ország érdekei és tapasztalatai, de az árnyalatnyi különbségek elegendőek voltak, hogy beárnyékolják a magyarlengyel viszonyt. Kiemelte:

van üzenete annak, hogy egy megválasztott köztársasági elnök hova utazik első alkalommal.

Hirdetés

Szólt arról, hogy a külföldi látogatásoknak szintjei vannak, a legmagasabb az állami látogatás, ezt követi a hivatalos és a munkalátogatás. Emlékeztetett, hogy Portugáliában a legmagasabb, állami szintű látogatáson vett részt.

Novák Katalin kiemelte, hogy aktív diplomáciai munkát végez, Magyarországot képviseli bel- és külföldön egyaránt. Irakban és Koszovóban például a Magyar Honvédség főparancsnokaként az ott szolgálatot teljesítő magyar katonákat látogatta meg.

Fontos a nyelvtudás

A nyelvtudás fontosságáról elmondta, milyen jelentősége volt annak, amikor Ferenc pápával négyszemközt spanyolul tudott beszélgetni, vagy az osztrák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/24/nemzeti-kozszolgalati-egyetem-eloadas-novak-katalin-koztarsasagi-elnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

Hatalmas összeget kaszált valaki a lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az ötös lottó 22. heti …