2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin oroszlánt simogatott

Hirdetés

Novák Katalin oroszlánt simogatott

A köztársasági elnök erről a közösségi oldalán posztolt. A legóoroszlánt az építője, Dóczy Balázs mutatta meg Novák Katalinnak.

Balázs egyike a világ 22 elismert legó-építőmesterének, aki elkészítette már többek között a Hősök terét, a Szent István-bazilikát és a Lánchidat is

– írta posztjában a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy minden építőnek gratulál.

A Lánchíd oroszlánjai közül először a budai oldalon levők tértek vissza helyükre október közepén (de a nagyközönség nem láthatta őket, mivel a hídfő a munkálatok miatt még le van zárva).

Hirdetés

Nem sokkal később azonban lett egy új, közelről is megtekinthető társuk, ugyanis egy legóból készült hasonmást is kiállították a hídnál. Az új oroszlán készítéséről egy videót is publikáltak az alkotók.

Karácsony Gergely pénteken jelentette be, hogy csütörtökön a pesti oldalon álló oroszlánok is visszatértek a helyükre. A főpolgármester több fotót is mellékelt erről. „Az oroszlánok restaurálása bő egy évig tartott. A következő hetekben – budai társaikhoz hasonlóan – a munkaterületen illesztik és ragasztják össze a szobrok mészkőtömbjeit” – írta Karácsony Gergely. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/15/novak-katalin-lanchid-oroszlan-lego-simogatas-doczy-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Olyan jogerős döntés született, amelynek köszönhetően megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban. A …