2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja

Hirdetés

Novák Katalin: Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja

Novák Katalin a bosnyék elnökkel való találkozása után arról beszélt, hogy nem először találkozott Zeljka Cvijanovic-al. A két ország közötti erős kapcsolatot jól mutatja, hogy a bosnyák első külföldi útja Magyarországra vezetett.Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja, mert ennek a régiónak is Európában van a helye – tette hozzá. A mielőbbi európai uniós tagsága mellett vagyunk Bosznia-Hervegovinának. Azon vagyunk, hogy gyorsítsuk fel az integrációs folyamatot, és Bosznia-Hercegovina minél előbb az EU teljes jogú tagja legyen – hívta fel a köztársasági elnök.

Nem igazán értem a szankciós politikát, és az EU egyébként is nehezen tudja megérteni, hogy mi történik az országunkban – közölte Zeljka Cvijanovic. A bosnyák elnök szerint nehezen érthető, hogy a tagjelölti státusz, hogyan fér össze azzal, hogy közben az egyik bosnyák politikust szankciós listára akarják tenni. 

Tiszteletadás

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezett hazánkba Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke hétfőn. Novák Katalin köztársasági elnök a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett fogadta Zeljka Cvijanovicot. Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke a Hősök terén koszorúzott, majd Novák Katalin köztársasági elnökkel folytatott tárgyalásokat.

Magyar-horvát-csúcs

Zoran Milanovic horvát elnököt tájékoztattam arról, hogy 150 ezer magyar él Kárpátalján, és az ő jogaikat megnyirbáljak, elfogadhatatlan, ami ott történik – minderről Novák Katalin köztársasági elnök beszélt múlt pénteken, miután a horvát államfővel tárgyalt.Zoran Milanovic az Origo kérdésére elmondta, azért bünteti Brüsszel Magyarországot, mert nem szimpatikus nekik a mostani kormány, ez az Unió megsemmisüléséhez vezethet.

Hirdetés

Cikkünk folyamatosan frissül.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230123-novak-katalin-zeljka-cvijanovic-2023-januar-23-talalkozo-tajekoztato.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László házelnök is nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát

Kövér László házelnöknek nincsen a tulajdonában ingatlan. 5,8 millió forintnyi megtakarítása van, valamint több mint …