2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin kiállt a pedagógusbér-emelés mellett

Hirdetés

Novák Katalin kiállt a pedagógusbér-emelés mellett

Magasabb pedagógusbérekre lenne szükség – jelentette ki a köztársasági elnök a Telexnek adott nagyinterjúban, majd hozzátette: „Örömmel látom, hogy elindult a tárgyalás a pedagógusok és a kormány között. Remélem, ez mielőbb a pedagógusok nagyobb anyagi megbecsültségét eredményezi. Volt több lépcsőben béremelés az elmúlt években, de most szükség van egy újabb lépésre.”

Novák Katalin szerint nagyon sok lelkiismeretes pedagógus tesz azért, hogy a gyerekeink a legmagasabb színvonalú tudást kapják meg, és emellett a fizikai, lelki, erkölcsi gyarapodásukról is gondoskodnak. Arra a kérdésre, hogy aláírja-e a pedagógusok sztrájkjáról szóló törvényt, az államfő azt mondta: 

Ez a törvény nem lehetetleníti el a pedagógusok sztrájkját. A jogszabály azt rögzíti, hogy sztrájk esetén mi az az elégséges szolgáltatás, amelyet nyújtani kell annak érdekében, hogy a gyerekek iskolába járhassanak, és a szülőknek se kelljen otthon maradni velük. Biztosítani kell a gyerekek tanuláshoz való jogát, ahogy a tanárok tiltakozáshoz való jogát is. A kettő közötti összhangot teremtette meg a törvény. Én abban bízom, hogy nem lesz okuk a pedagógusoknak a tiltakozásra.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/17/novak-katalin-allamfo-pedagogusok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …