2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: Ferenc pápa a háború árnyékában a béke üzenetét is hozza

Hirdetés

Novák Katalin: Ferenc pápa a háború árnyékában a béke üzenetét is hozza

Az államfő felidézte: a katolikus egyház feje hivatalos lelkipásztori látogatást utoljára majd 30 éve tett Magyarországon. Szerinte ugyanakkor nagy benyomást tett Ferenc pápára, amikor 2021-ben az Eucharisztikus Világkongresszus alkalmával Budapestre látogatott, és alighanem ez a fő oka annak, hogy elhatározta, visszajön és “így biztosít bennünket támogatásáról”.Ferenc pápa látogatása először is megtiszteltetés, nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyar számára. Az egyház és feje bátorítást, reményt és a béke üzenetét hozzák – hangsúlyozta Novák Katalin. Rámutatott: több mint egy éve élünk a háború közvetlen árnyékában, ugyanakkor minden nemzetnek vágya a békés, stabil és biztonságos világ reménye. Ez az az üzenet, amire szükségünk van – tette hozzá. Hangsúlyozta: Ferenc pápa kulcsszerepet játszhat abban, hogy az ukrajnai háborúban béketárgyalásokra kerüljön sor. “Ő a konfliktusban részes mindkét féllel és mindenkori partnereikkel közvetlenül tud beszélni, ő az, aki képes hidakat építeni és falakat áttörni. Ezért annyira fontos az ő személye” – fogalmazott.

A gyerekek nevelése a szülők joga

Novák Katalin az Európai Bizottságnak a magyar gyermekvédelmi törvény ügyében indított perével kapcsolatban azt mondta: Magyarország a gyermekek védelmét és a szülők azon jogát, hogy szabadon döntsenek gyermekeik neveléséről nem fogja feladni, függetlenül attól, hogyan végződik a bírósági eljárás. Hangsúlyozta, Magyarország pont attól kívánja megóvni a gyerekeket, hogy elveszítsék életükből a biztos pontokat. A gyerekek nevelése alapvetően a szülők joga – jelentette ki. Az államfő veszélyes tendenciának nevezte, hogy vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy a szülőknél jobban tudják, mire van szükségük a gyerekeknek.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230427-novakkatalin-ferenc-papa-a-haboru-arnyekaban-a-beke-uzenetet-is-hozza.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Az Egyesült Államok tisztifőorvosa, Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést adott ki a közösségi média mentális egészségre …