2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: Aki nem szereti Magyarországot, az nem ismer minket

Hirdetés

Novák Katalin: Aki nem szereti Magyarországot, az nem ismer minket

„Az államfő kiemelte: sok barátunk van szerte a világon, és egyre többen vannak, de az is a feladataink közé tartozik, hogy a barátaink hangját felhangosítsuk” – idézte az MTI. „Az elmúlt évtizedekben Magyarország barátai talán csendesebbek voltak a kelleténél vagy azoknál, akik nem ismerik és ennek megfelelően nem is szeretik annyira Magyarországot” – fogalmazott Novák Katalin, megköszönve a Magyarország Barátai közösség támogató, a magyarságot megismerni segítő kijelentéseit.

Novák Katalin 2022. szeptember 17-én

Novák Katalin 2022. szeptember 17-én

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A köztársasági elnök szólt a családalapítás és a szakmai élet kiteljesítésének összeegyeztethetőségéről, a tehetséges fiatalokat támogató Stipendium Peregrinum programról és a családbarát Magyarország kiépítéséről is.

Hirdetés

Novák Katalin rámutatott arra, hogy a gyermekekben látja Magyarország a jövőt. „A fogantatástól kezdve védjük az emberi életet, és később sem engedjük el a gyermeket nevelő szülők kezét” – hangsúlyozta. A köztársasági elnök szerint az elmúlt évtized családközpontú intézkedései miatt nálunk nőtt legnagyobb mértékben a házasságkötések száma szerte a világon. Kétszer annyi fiatal köt házasságot, mint tíz évvel ezelőtt. A korábbi 35 ezerhez képest mára a 70 ezret meghaladta a házasságkötések száma, hatvan éve nem látott mélyponton van a válások száma, az abortuszok száma felére csökkent, a gyermekvállalási kedv 25 százalékos emelkedést mutat – sorolta.

Emlékeztetett: annak érdekében, hogy a családközpontúság nemzetközileg is vonzó perspektíva legyen, elindította a családbarát elnökök hálózatát. Mint mondta, az elnökökből, az országok egyes számú vezetőiből szeretne olyan hálózatot alapítani, amely kifejezetten a családközpontúságot tűzi ki célul.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/17/novak-katalin-magyarorszag-beke-hirnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett haderőfejlesztési programjának folytatása mellett

A bilaterális találkozón – amely az első ilyen volt a két miniszter között – a …