2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét

Hirdetés

Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét

Brenzovics László a találkozó után a helyszínen a közmédiának azt mondta, hogy a kárpátaljai magyarság és Kárpátalja helyzetéről is szó esett a köztársasági elnökkel folytatott megbeszélésen.

Kiemelte, a háború miatt hatalmas a szenvedés, és rendkívül nehéz tél előtt állnak, ezért még sokáig szükségük lesz a támogatásra és szolidaritásra.

– mutatott rá Brenzovics László.

Hozzátette: a magyar kormány támogatása az élet minden területére kiterjed, így segítik az ott dolgozó orvosokat, tanárokat, infrastrukturális beruházásokat, közintézményeket, továbbá gyógyszert és élelmiszert is kapnak.

Hirdetés

Enélkül az ott élők helyzete sokkal rosszabb lenne – hangsúlyozta, hozzáfűzve: reménykednek, hogy a háború mielőbb véget ér, és az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20221123-novak-sandor-palota-karpataljai-magyar-kulturalis-szovetseg.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliós gránitsírt rongáltak meg Nagykanizsán

Egy nagykanizsai család megdöbbenve tapasztalta, hogy az egy éve elhunyt hozzátartozójuk milliós gránitsírját valaki összedöntötte. Egyelőre …