2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: A határainkon kívül született magyar gyerekek után is jár támogatás

Novák Katalin: A határainkon kívül született magyar gyerekek után is jár támogatás

„Számunkra minden megszületett magyar gyermek kincs, ezért minden olyan gyermek után, akik akár a határainkon kívül születnek, itt Magyarország környékén, a Kárpát-medencében vagy akár a diaszpórában, a nemzeti összetartozás évében is, tehát idén is támogatást adunk – jelentette be közösségi oldalán a család-és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin hangsúlyozta: kétféle támogatást igényelhetnek azok, akik magyar gyermeket vállalnak. Az egyik az anyasági támogatás, ami 64.125 forint, másik a Babakötvény. Utóbbi azt jelenti, hogy egy megtakarítási számlán az állam egy körülbelül 40 ezer forintos összeget helyez el, amit aztán a szülők kipótolhatnak. Az összegyűjtött összeget pedig a gyermek, amikor betölti a 18. életévét megkaphatja.

A gyermek így mindig emlékezhet arra, hogy ő is egy magyar ember, és a magyar államtól és a szüleitől kapott egy olyan támogatást, amelynek köszönhetően, aztán nekiindulhat a nagybetűs életnek

–jegyezte meg Novák Katalin.

Mint minden évben tehát, a kormány most is elismeri a Magyarországon kívül született magyar gyermekeket is, így van ez a nemzeti összetartozás évében is. 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200819-novakkatalin-csaladtamogatas-babakotveny-hatarontulimagyarok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A hétvégén nem jár a villamos a Szabadság hídon és a Kiskörúton

A hétvégén nem jár a villamos a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Szombaton és vasárnap a 47-es, a 48-as és a 49-es nem jár a Szabadság hídon és a …