2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nőtt a kereslet az orvosi oxigén iránt

Hirdetés

Nőtt a kereslet az orvosi oxigén iránt

Jelentősen nőtt a nitrogén és az orvosi oxigén iránti kereslet, a járvány okozta válság ellenére kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el az év első hét hónapjában a Messer Hungarogáz Kft. − közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A növekedés hátterében elsősorban az ipari gyártási folyamatokhoz nélkülözhetetlen cseppfolyós nitrogén és az orvosi oxigén iránti kereslet emelkedése, valamint az úgynevezett on-site, vagyis a vevő saját telephelyén működtetett nagyüzemi gáztermelés növekedése áll.

A koronavírus-járvány tavalyi első hullámának idején csupán pár százalékkal haladta meg a normál fogyasztást az orvosi célú oxigén mennyisége, a tavaly őszi második hullámban már nőtt az igény, a kritikus hetekben a palackban értékesített oxigén volumene a duplájára emelkedett.

Hirdetés

Az idei tavaszi harmadik hullámban a cseppfolyós oxigénigény az ötszörösére, a palackos oxigénigény tízszeresére nőtt a normál állapotokhoz képest.

Egy esetleges negyedik hullámra a vállalat a kórházi gázellátó hálózatok bővítésével, és ahol lehet, a cseppfolyós oxigénellátásra átállással, a kint lévő üres gázpalackok visszagyűjtésével, valamint a partnerkórházakkal közös logisztika és kommunikáció […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/17/nitrogen-orvosi-oxigen-egeszsegugy-koronavirus-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …