2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / NMHH: Kiemelt cél a hagyományos médiapiac sokszínűségének megőrzése

Hirdetés

NMHH: Kiemelt cél a hagyományos médiapiac sokszínűségének megőrzése

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Koltay András a Szabadság és biztonság a digitalizáció világában című 2023-2026-os stratégiájukról elmondta, hogy kiemelten foglalkoznak az új online platformokkal, amelyek számos kockázatot, ugyanakkor sok lehetőséget is jelentenek a gyermekek számára. 

Ennek érdekében fejleszteni fogják a Bűvösvölgy Médiaértés Oktatóközpontot, és Tudástárat hoznak létre a magyar fogyasztók biztonságos internethasználata érdekében, a szülők és tanárok számára pedig támogatást kívánnak nyújtani a gyermekek digitális védelmében. 

„A felügyelet mellett az online platform valamennyi társadalmi hatását vizsgálni fogjuk. A mesterséges intelligenciával elkerülhetetlen lesz foglalkozni minden uniós hatóságnak” – fogalmazott az NMHH elnöke, hozzátéve, hogy a következő években ez egyre nagyobb teret fog nyerni életünkben.

Koltay András

Hirdetés

Koltay András

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Mint elhangzott, a hatóság kiemelt célja, hogy megőrizzék a hagyományos médiapiac és az online platformok sokszínűségét, védelmezzék az egyéni véleményszabadságot és a családok digitális biztonságát a nemzeti érdekek mentén. Koltay András szavai szerint az új kihívásokat figyelembe véve is szeretnének együttműködni a hírközlési és médiapiac szereplőivel.

 Az említett szereplők önszabályozását, valamint a társszabályozást a nemrég elfogadott uniós rendelet is előírja.

Az NMHH tevékenységi körébe a hírközlés, a média, az online platformok felügyelete mellett a posta és újabban az űrtávközlés felügyelete is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/09/nmhh-evnyito-strategia-biztonsagos-internet-vilagnap-szabadsag-felugyelet-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Magyar-szerb rangadó – fotó

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230325-orban-viktor-magyarszerb-rangado.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …